Slachtoffer gerichte schietpartij Escapade is 39-jarige Amstelvener

Slachtoffer gerichte schietpartij Escapade is 39-jarige Amstelvener 	Foto: Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen - Het slachtoffer van de liquidatie op de parkeerplaats van sportpark Escapade in Amstelveen donderdagavond is een 39-jarige Amstelvener.


- Lees verder onder deze advertentie -

De man werd tegen half zes doodgeschoten naast een BMW sedan waarvan het achterportier was geopend. De aanslag werd gepleegd in het bijzijn van een 4-jarig kindje, dat ten tijde van de gerichte schietpartij op de achterbank van de auto zat, maar ongedeerd bleef. Het kindje is opgevangen door familieleden.

Diverse familieleden kwamen naar het plaats delict. Enkele personen renden uit wanhoop door de afzetting naar het slachtoffer waar de politie bezig was met onderzoek.

De dader(s) vluchtten vermoedelijk in een Volkswagen Transporter-busje. Er is vanavond een uitgebrande auto aangetroffen aan de Buitensingel in Duivendrecht. De politie vermoedt momenteel dat dit de vluchtauto betreft.

Het slachtoffer zou volgens diverse media een bekende zijn van de politie en zich in het criminele circuit bewogen hebben, melden De Telegraaf en Het Parool. Zij melden dat het om Rachid K. gaat.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven over de gerichte actie en die beelden hebben van het incident en/of de vluchtauto.  Mochten er mensen zijn die daar informatie over hebben, dan hoort de politie dat ook graag. Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie en beeldmateriaal kan men ook delen met de politie via een online tipformulier op de website van de politie.


Reacties