Davey Photography, Davey Baas
112

Slachtoffer schietpartij Amstelveen overleden in ziekenhuis

Amstelveen - De man die vanmorgen werd neergeschoten in Amstelveen Noord is aan zijn verwondingen overleden. De politie meldt dat het dodelijke slachtoffer een 56-jarige man uit Almere is, die een bekende was van de politie. 

De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar het fatale schietincident dat plaatsvond in de Wieringerstraat in de wijk Randwijck, vlakbij de Texelstraat. De recherche is op dit moment nog volop bezig op de plaats delict.

Het Parool meldt dat het slachtoffer een bekende was in het criminele milieu in Amsterdam.

Uitvoerig onderzoek

Buurtbewoners werden rond 10.50 uur opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna op straat aantrof. Hoewel hij in eerste instantie nog aanspreekbaar was, overleed hij korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het onderzoeksteam is druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident.

Schutter: ca. 20 jaar, zwarte muts

Getuigen meldden dat de schutter een man van ongeveer 20 jaar en 1.80 meter lang is, gekleed in een zwarte blouse, spijkerbroek en een zwarte muts. Forensische Opsporing is bezig met het veilig stellen van sporen. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook andere informatie is welkom via 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.