Slagerij Stronkhorst: Nieuw concept, vertrouwd ambacht
Amstelveen - De ambachtelijke Slagerij Stronkhorst aan de Amsterdamseweg in Amstelveen stapt dit najaar over op een volledig nieuw concept. De traditionele winkel, al sinds 1927 het adres voor het beste kwaliteitsvlees, wordt een bestel- en afhaalpunt voor ambachtelijke vleesproducten.
‘We gaan absoluut niet dicht,’ zeggen Coert en Annelies Stronkhorst, eigenaren van de beroemde slagerij aan de Amsterdamseweg met een enorme schare vaste klanten. Al tientallen jaren runnen ze vol overgave de geliefde winkel waar het slagersambacht hoogtij viert.
Roer om
Coert en Annelies besloten dit voorjaar het roer om te gooien: het slagersambacht trekt nu eenmaal een zware wissel en opvolging hebben ze niet: ze willen het simpel iets rustiger aan doen na een leven lang ambachtelijk buffelen. De winkel volledig sluiten of verkopen zagen ze echter nog lang niet zitten. ‘Daarvoor vindt Coert het slagersvak nog veel te leuk en inspirerend’, zegt Annelies.
Zelfbedieningsmeubel
Slagerij Stronkhorst wordt als het ware een ambachtelijke afhaalslagerij, waarbij louter vooraf vleesproducten van de beste kwaliteit besteld kunnen worden. De heerlijke vleeswaren en worstsoorten kunnen klanten ter plekke zelf pakken uit het zelfbedieningsmeubel. Het afhaalpunt zal vier dagen in de week geopend zijn: op maandag (10.00-18.00 uur), dinsdag (10.00-18.00 uur), vrijdag (10.00-18.00 uur) en zaterdag (08.00-13.00 uur).
Winkel wordt afhaalpunt: bestellen
De traditionele winkel wordt eind september volledig verbouwd tot sfeervol afgiftepunt: de vitrines met toonbank en wandmeubelen verdwijnen en het filiaal wordt volledig ingericht als professioneel ‘pick up point’.
Bestellen wordt klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. ‘Het kan op vier manieren,’ zegt Annelies. Via onze nieuwe webshop, via e-mail en telefoon. Maar klanten kunnen ook bij de afgiftebalie bestellen en die bestelling (minimaal 2 uur later) ophalen.
Klanten worden in de winkel al volop geïnformeerd over de aanstaande koerswijziging en er heerst onder klanten veel begrip: ze zijn in ieder geval blij dat hun favoriete slagerij niet verdwijnt en dat ze de ambachtelijke vleesproducten kunnen blijven bestellen. Anderzijds zijn Annelies & Coert verheugd dat ze de komende jaren hun zo trouwe en lieve klanten kunnen blijven bedienen met (h)eerlijk kwaliteitsvlees. ‘Dat blijft toch het mooiste dat er is,’ aldus Coert en Annelies tot slot.