Annakerk [Beeld: Rijkswaterstaat]

Sloop pastorie Annakerk gaat 1 maart van start

Amstelveen - Rijkswaterstaat meldt dat op 1 maart 2021 wordt gestart met de sloop van de pastorie van de Annakerk aan de Amsterdamseweg.

'Het slopen wordt zorgvuldig gedaan zodat wordt voorkomen dat er schade aan de Annakerk ontstaat. We gebruiken grijpers en een vergruizer (soort knipschaar voor beton) om de pastorie af te breken. Op verzoek van de huidige gebruiker is de slooplijn, de scheiding tussen Annakerk en pastorie en dus de plek vanaf waar gesloopt wordt, aangepast zodat de overgebleven ruimte beter aansluit op de kerk,' aldus Rijkswaterstaat in een persbericht.

Vervolg werkzaamheden

Na de sloop van de pastorie gaan we aan de slag met het realiseren van de tijdelijke bruggen over de A9 om de noord zuid verbindingen in stand te houden. De ruimte is nodig om bij de werklocaties voor de tijdelijke brug over het Kazernepad te komen. Daarna is de ruimte nodig om de verdiepte ligging en de overkapping bij het Oude Dorp te realiseren.

Afwerking

Na de sloop van de pastorie wordt de zijkant van de kerk wind en waterdicht afgewerkt. Er worden stenen van de pastorie bewaard.. Die kunnen, als de werkzaamheden aan de A9 afgerond zijn, gebruikt worden om de zijgevel netjes af te werken, in dezelfde stijl als de kerk.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft de Annakerk op 1 februari 2013 gekocht. Tot vorig jaar is de pastorie via een 'anti-kraak contract'verhuurd en bewoond. De kerk is verhuurd aan de gemeente Amstelveen en biedt alweer enige tijd onderdak aan de Naeckte Brouwers. De kerk zelf kan blijven staan, maar de pastorie staat in de weg voor de realisatie van de verbreding en moet worden gesloopt.


Meer nieuws

112 vandaag 14:38

Nietsontziende woningovervallers Buitenveldert rond 20 jaar: getuigen gezocht

Amsterdam/Amstelveen - De daders van de woningoverval aan Arenborg in Buitenveldert zondagmiddag, waarbij het gezin (de vrouw en vier jonge kinderen) van profvoetballer Eran Zahavi werden bedreigd en gekneveld, worden rond de 20 jaar geschat. De politie hoopt dat er getuigen en/of mogelijk camerabeelden zijn en vraagt een ieder die meer weet zich te melden.

112 vandaag 12:00

Notoire brandstofdief gepakt bij tankstation A9 Amstelveen

Amstelveen - Bij het tankstation langs de A9 in Amstelveen heeft de politie een notoire brandstofdief ingerekend. De man wordt ervan verdacht de afgelopen periode talloze keren te hebben getankt zonder te betalen in de omgeving van Amsterdam.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:51

Bewoners Amstelveen Zuid gevraagd om groene idee├źn

Amstelveen - Bewoners van de zuidelijke Amstelveense wijken Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk en Buitengebied Zuid, inclusief Nes aan de Amstel, kunnen vanaf nu ideeën indienen om hun buurt een stukje groener te maken in de derde ronde van de campagne ‘Groen moet je Doen’.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:26

Amstelveen van voorheen (246)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 246 een foto van de voormalige Politie- en Koninklijke Marechaussee kazerne aan de Ouderkerkerlaan: De Bajes.