Annakerk [Beeld: Rijkswaterstaat]

Sloop pastorie Annakerk gaat 1 maart van start

Amstelveen - Rijkswaterstaat meldt dat op 1 maart 2021 wordt gestart met de sloop van de pastorie van de Annakerk aan de Amsterdamseweg.

'Het slopen wordt zorgvuldig gedaan zodat wordt voorkomen dat er schade aan de Annakerk ontstaat. We gebruiken grijpers en een vergruizer (soort knipschaar voor beton) om de pastorie af te breken. Op verzoek van de huidige gebruiker is de slooplijn, de scheiding tussen Annakerk en pastorie en dus de plek vanaf waar gesloopt wordt, aangepast zodat de overgebleven ruimte beter aansluit op de kerk,' aldus Rijkswaterstaat in een persbericht.

Vervolg werkzaamheden

Na de sloop van de pastorie gaan we aan de slag met het realiseren van de tijdelijke bruggen over de A9 om de noord zuid verbindingen in stand te houden. De ruimte is nodig om bij de werklocaties voor de tijdelijke brug over het Kazernepad te komen. Daarna is de ruimte nodig om de verdiepte ligging en de overkapping bij het Oude Dorp te realiseren.

Afwerking

Na de sloop van de pastorie wordt de zijkant van de kerk wind en waterdicht afgewerkt. Er worden stenen van de pastorie bewaard.. Die kunnen, als de werkzaamheden aan de A9 afgerond zijn, gebruikt worden om de zijgevel netjes af te werken, in dezelfde stijl als de kerk.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft de Annakerk op 1 februari 2013 gekocht. Tot vorig jaar is de pastorie via een 'anti-kraak contract'verhuurd en bewoond. De kerk is verhuurd aan de gemeente Amstelveen en biedt alweer enige tijd onderdak aan de Naeckte Brouwers. De kerk zelf kan blijven staan, maar de pastorie staat in de weg voor de realisatie van de verbreding en moet worden gesloopt.


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.