Jelmar Fokker

Snel pijnvrij met manueel therapeut Jelmar Fokker

AMSTELVEEN - ‘Het mooiste beroep dat er is’, zegt de gedreven en gedegen fysiotherapeut Jelmar Fokker. De 26-jarige Jelmar is inmiddels 5 jaar werkzaam bij Fysiotherapie Karel Muns en is van veel markten thuis.

Hij koos als student heel bewust voor de opleiding fysiotherapie, omdat hij ervan geniet mensen te kunnen helpen en weer klachtvrij te maken. Na zijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam ging hij aan de slag bij de praktijk van Muns en hij is dagelijks te vinden op de locatie aan de Savornin Lohmanlaan.

Binnen 24 uur
De praktijk van Muns onderscheidt zich al jaren door klanten die zich aanmelden altijd binnen 24 uur te helpen en dat past uitstekend in het straatje van Jelmar. ‘Mensen snel en goed helpen, dat is het leuke van het vak’, zegt hij.

Manueel
Door zijn gedrevenheid en continue bijscholing is Jelmar onder andere gekwalificeerd manueel therapeut (SOMT) en behandelt hij onder andere heel veel mensen met rug- en nekklachten, met groot succes. Door zijn passie voor het vak is hij ook nooit uitgeleerd. Veel van zijn klanten komen inmiddels via mond-tot-mond reclame, omdat hij de kwaliteiten heeft om snel klachten te verminderen. ‘Daar haal ik veel voldoening uit’, zegt hij.

Stress
Jelmar krijgt allerlei mensen over de vloer. Mensen die terugkomen na een operatie en een revalidatietraject aangaan, maar bijvoorbeeld ook patiënten die door veel zittend werk, computer- en/of overmatig telefoongebruik met pijnklachten rondlopen. ‘Door de hoge verwachtingen in de maatschappij zie je dat mensen tegenwoordig ook veel stress hebben en dat veroorzaakt tal van klachten.’

Wisselwerking
Voor Jelmar is behandelen dan ook een wisselwerking tussen hem en de patiënt, met wie hij een vertrouwensrelatie aangaat. Hij bekijkt de behandeling altijd in een breder perspectief. ‘Erover praten helpt ook. Ik hoor mensen graag aan en ze kunnen hun verhaal vertrouwelijk bij mij kwijt. Maar voor een snel herstel of snelle pijnvermindering moeten patiënten zelf ook initiatief nemen of veranderingen doorvoeren om beter te worden en om herhaling te voorkomen. Alleen maar op de behandelbank liggen om gemasseerd te worden, zo werk ik niet. Patiënten moeten ook zelf het heft in handen nemen en daar help ik bij,’ zegt hij.

Preventief
De sportieve Jelmar, hij houdt ook wekelijks spreekuur bij hockeyclub MHC Amstelveen, heeft als fysio ook een preventieve rol. Hij adviseert mensen voldoende te bewegen, want dat kan een hoop klachten voorkomen!

Informatie
Karel Muns Fysiotherapie is een laagdrempelige fysiotherapiepraktijk gevestigd op drie locaties en heeft alle specialisaties in huis. Jelmar werkt op de locatie aan De Savornin Lohmanlaan. Meer weten? Neem gerust contact op!

Karel Muns Fysiotherapie

Locatie De Savornin Lohmanlaan
De Savornin Lohmanlaan 2
1181 XM Amstelveen
Tel: 020-7979852

Locatie Stationsstraat
Stationstraat 15-17
1182 JM Amstelveen
Tel: 020-6411642

Locatie Amstelhof
Noorddammerweg 30
1424 NX De Kwakel
Tel: 0297-521539 

Kijk ook op www.karelmuns.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.