Jelmar Fokker

Snel pijnvrij met manueel therapeut Jelmar Fokker

AMSTELVEEN - ‘Het mooiste beroep dat er is’, zegt de gedreven en gedegen fysiotherapeut Jelmar Fokker. De 26-jarige Jelmar is inmiddels 5 jaar werkzaam bij Fysiotherapie Karel Muns en is van veel markten thuis.

Hij koos als student heel bewust voor de opleiding fysiotherapie, omdat hij ervan geniet mensen te kunnen helpen en weer klachtvrij te maken. Na zijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam ging hij aan de slag bij de praktijk van Muns en hij is dagelijks te vinden op de locatie aan de Savornin Lohmanlaan.

Binnen 24 uur
De praktijk van Muns onderscheidt zich al jaren door klanten die zich aanmelden altijd binnen 24 uur te helpen en dat past uitstekend in het straatje van Jelmar. ‘Mensen snel en goed helpen, dat is het leuke van het vak’, zegt hij.

Manueel
Door zijn gedrevenheid en continue bijscholing is Jelmar onder andere gekwalificeerd manueel therapeut (SOMT) en behandelt hij onder andere heel veel mensen met rug- en nekklachten, met groot succes. Door zijn passie voor het vak is hij ook nooit uitgeleerd. Veel van zijn klanten komen inmiddels via mond-tot-mond reclame, omdat hij de kwaliteiten heeft om snel klachten te verminderen. ‘Daar haal ik veel voldoening uit’, zegt hij.

Stress
Jelmar krijgt allerlei mensen over de vloer. Mensen die terugkomen na een operatie en een revalidatietraject aangaan, maar bijvoorbeeld ook patiënten die door veel zittend werk, computer- en/of overmatig telefoongebruik met pijnklachten rondlopen. ‘Door de hoge verwachtingen in de maatschappij zie je dat mensen tegenwoordig ook veel stress hebben en dat veroorzaakt tal van klachten.’

Wisselwerking
Voor Jelmar is behandelen dan ook een wisselwerking tussen hem en de patiënt, met wie hij een vertrouwensrelatie aangaat. Hij bekijkt de behandeling altijd in een breder perspectief. ‘Erover praten helpt ook. Ik hoor mensen graag aan en ze kunnen hun verhaal vertrouwelijk bij mij kwijt. Maar voor een snel herstel of snelle pijnvermindering moeten patiënten zelf ook initiatief nemen of veranderingen doorvoeren om beter te worden en om herhaling te voorkomen. Alleen maar op de behandelbank liggen om gemasseerd te worden, zo werk ik niet. Patiënten moeten ook zelf het heft in handen nemen en daar help ik bij,’ zegt hij.

Preventief
De sportieve Jelmar, hij houdt ook wekelijks spreekuur bij hockeyclub MHC Amstelveen, heeft als fysio ook een preventieve rol. Hij adviseert mensen voldoende te bewegen, want dat kan een hoop klachten voorkomen!

Informatie
Karel Muns Fysiotherapie is een laagdrempelige fysiotherapiepraktijk gevestigd op drie locaties en heeft alle specialisaties in huis. Jelmar werkt op de locatie aan De Savornin Lohmanlaan. Meer weten? Neem gerust contact op!

Karel Muns Fysiotherapie

Locatie De Savornin Lohmanlaan
De Savornin Lohmanlaan 2
1181 XM Amstelveen
Tel: 020-7979852

Locatie Stationsstraat
Stationstraat 15-17
1182 JM Amstelveen
Tel: 020-6411642

Locatie Amstelhof
Noorddammerweg 30
1424 NX De Kwakel
Tel: 0297-521539 

Kijk ook op www.karelmuns.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.