Archieffoto - Davey Photography, Davey Baas
112

Snelheidsduivel met 164 km/u over Beneluxbaan Amstelveen: 'nieuw record'

Amstelveen - Een 'nieuw record', zo stelt de Verkeerspolitie Amsterdam, nadat de bestuurder van een personenwagen tijdens een laserguncontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen geklokt werd met een snelheid van maar liefst 164 kilometer per uur. 

Op de Beneluxbaan is 50 km/u toegestaan. De verkeerspolitie maakt vandaag melding van de bizarre verkeersovertreding, die eind februari plaatsvond. Het verhaal kreeg een staartje.

De bestuurder ging er nadat hij gelaserd was door een motoragent (na wettelijke correctie 109 kilometer per uur te snel) namelijk als een haas vandoor. De motorrijder van de politie zette de achtervolging in, maar moest deze staken, omdat de bestuurder van de wagen in zijn vlucht door Amstelveen Zuid en Westwijk enorme risico's nam.

De verdachte en het voertuig kwamen echter alsnog in beeld, via het kenteken van de wagen. De auto kon worden gelokaliseerd, maar de verdachte werd aanvankelijk niet aangetroffen. De verdachte meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie, nadat hij als gesignaleerd te boek was komen te staan.

De wagen, een Volkswagen GTI zo blijkt uit een door de politie gedeelde foto op Facebook, werd in beslag genomen. Naast de snelheidsovertreding is de verdachte ook artikel 5a van de Wegenverkeerswet ten laste gelegd waarin een waslijst aan overtredingen is benoemd, waaronder spookrijden en het negeren van rood licht. Zie hieronder het bericht van Verkeerspolitie Eenheid Amsterdam:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'