Archief

Snelheidsverlaging op A9 bij Amstelveen van de baan: geen 80

Amstelveen - De minister ziet geen enkele aanleiding om de maximumsnelheid op de A9 bij Amstelveen en Ouder-Amstel te verlagen van 100 naar 80 kilometer per uur.

Dat heeft het ministerie aan beide gemeentes laten weten. Amstelveen is teleurgesteld over die reactie.

Op grond van het wegontwerp en de functie van de A9 in het nationale wegennet ziet de minsiter geen aanleiding de snelheid te verlagen: een eventuele snelheidsverlaging is alleen aan de orde wanneer er sprake is van aantoonbare normoverschrijdingen en andere maatregelen zoals schermen geen resultaat hebben. Daarvan zou geen sprake zijn.

Gezamenlijk met het college van Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amste heeft Amstelveen op 13 november vorig jaar de minister van Infrastructuur en Waterstaat aangeschreven met het verzoek om de maximumsnelheid op de A9 te verlagen naar 80 km/u. Het was volgens beide gemeenten één van de maatregelen die genomen kunnen worden om de luchtkwaliteit in beider gemeenten te verbeteren.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.