Tram 51. Archief AmstelveenZ

Sneltram 51 zeven weken uit de roulatie

AMSTELVEEN - Sneltram 51 gaat vanaf 28 juni zeven weken uit de roulatie. Pendelbus 55 zal tot en met 15 augustus het grootste gedeelte van de route overnemen en tussen Amstelveen Westwijk en het Amstelstation via Station Zuid en Station RAI rijden.


In verband met de aanleg van de Noord/Zuidlijn zijn er van 28 juni tot en met 15 augustus werkzaamheden bij Station Zuid. De sporen van de Noord-Zuidlijn worden aangesloten op de sporen van het bestaande metronet. Op het station worden de trappen verbreed, de perronoverkapping verlengd en de lift verplaatst. Er komt ook een extra toegang naar het perron.


Lijn 5 rijdt wel

Tijdens deze werkzaamheden is het metrospoor tussen Zuid en RAI gestremd en is er op Station Zuid maar één metrospoor beschikbaar voor metro 50. Voor lijn 51 is in geen spoor beschikbaar. Daarom kan metrolijn 51 in deze periode geheel niet rijden. Metrolijn 50 rijdt alleen tussen Isolatorweg en Station Amsterdam Zuid. Lijn 5 rijdt gewoon.


Overstappen

In de stremmingsperiode kunnen mensen die gebruik maken van Pendelbus 55 overstappen bij het Amstelstation voor de metro richting Centraal Station. Het is ook mogelijk om bij Station Zuid over te stappen op de trein naar Duivendrecht.


Voor verdere informatie: zie www.gvb.nl


Op de foto

Sneltram 51 gaat zeven weken uit de roulatie.
Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.