Soepele inschrijving nieuwe studenten Vrije Universiteit

Soepele inschrijving nieuwe studenten Vrije Universiteit Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan de campus van de Vrije Universiteit (VU). Deze week melden circa 500 internationale studenten zich aan op de campus.


- Lees verder onder deze advertentie -

Daar kunnen zij in één keer alle zaken regelen die nodig zijn voor hun studie en verblijf in Nederland. De VU organiseert deze inschrijving samen met DUWO Studentenhuisvesting en de gemeenten Amstelveen en Amsterdam. De burgemeester werd rondgeleid door bestuurders van de VU en DUWO studentenhuisvesting en sprak met een aantal studenten.

Wegwijs gemaakt

Burgemeester Tjapko Poppens: “De internationale studenten worden goed opgevangen en meteen wegwijs gemaakt in hun nieuwe omgeving. Dat past bij Amstelveen als diverse stad met veel verschillende nationaliteiten. Wij willen dat de studenten zich welkom voelen in onze stad, maar deze werkwijze heeft ook praktische kanten. Behalve dat studenten in één keer al hun zaken kunnen regelen, weten wij als gemeente zeker dat de studenten geregistreerd worden als inwoner. ”

De studenten worden van Schiphol opgehaald en naar de campus gebracht. Daar zitten verschillende instanties om de studenten op weg te helpen met onder andere hun studie, huisvesting op Uilenstede of een andere campus, een bankrekening, internetaansluiting en een fiets. Er zijn medewerkers van Publiekszaken van de gemeente aanwezig om studenten in te schrijven bij de gemeente en hen de nodige informatie over Amstelveen te geven.

Campus Uilenstede in Amstelveen is met circa 3400 studenten de grootste studentencampus van Noord-Europa.


Reacties