pixabay.com

SP Amstelveen blijft strijden voor nul procent huurverhoging

Amstelveen – Huurders die vinden dat de huurverhogingen van woningcorporatie Eigen Haard van tafel moeten, worden door de SP Amstelveen uitgenodigd om op 24 juni een actiebijeenkomst bij te wonen bij het hoofdkantoor van Eigen Haard in Amsterdam.

Dat meldt dat partij in een persbericht: ‘De SP vindt dat het opleggen van een huurverhoging in deze moeilijke periode niet op zijn plaats is. Nul procent huurverhoging is genoeg. De Eerste Kamer is het met de SP eens en heeft tot twee keer toe een motie met deze strekking aangenomen. Maar minister Ollongren (D66) weigert de motie ten uitvoer te brengen.’

‘In Amstelveen heeft de SP-fractie er bij wethouder Ellermeijer op aangedrongen om te spreken met woningcorporatie Eigen Haard. Dat is de grootste verhuurder binnen de gemeente. Dat heeft hij gedaan, maar blijkbaar zonder resultaat. De motie met een oproep om de huren te bevriezen, die samen met AVA, GroenLinks, SBA en PvdA op 27 mei werd ingediend kreeg weliswaar steun van BBA, maar niet van D66, VVD, CDA en ChristenUnie.’

‘Huurders kregen gewoon weer hun jaarlijkse huurverhoging. Sommige huurders kregen zelfs een verhoging van 6,6 % voor hun kiezen. Maar ook een lager percentage kan voor iemand met een minimum inkomen een enorme aanslag op het besteedbaar inkomen zijn. Niet alleen in Amstelveen, maar ook in Amsterdam en Landsmeer zijn er huurders die zo onderhand het water aan de lippen hebben staan door de almaar stijgende huurkosten. Daarom gaat de SP Amstelveen samen met huurders van Eigen Haard aanstaande woensdag 24 juni naar het hoofdkantoor van de woningcorporatie aan de Arlandaweg in Amsterdam (Sloterdijk)’.

‘Huurders die vinden dat de huurverhoging ook van tafel moet worden door de SP uitgenodigd.  Op woensdag 24 juni. Aanvang 15.00 uur, Arlandaweg 88 Amsterdam. De directie krijgt namens de delegatie een manifest aangeboden. Het is nooit te laat om van gedachten te veranderen. De SP rekent erop dat een grote groep Amstelveense huurders aanwezig zal zijn om hun ongenoegen te uiten.’

De 1,5 meter afstand van elkaar zal volgens de SP goed in de gaten worden gehouden. Voor meer informatie kunnen huurders bellen naar 06-55756363 of mailen naar amstelveen@sp.nl.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:58

Geweld tegen vrouwen: ook in het 'keurige' Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zet zich deze week in om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld de wereld uit te krijgen. Ook in Amstelveen speelt het probleem en veelal durven slachtoffers zich uit angst niet te melden. De gemeente benadrukt dat hulp dichtbij is en hoopt dat inwoners die te maken hebben met lichamelijk, psychisch of seksueel geweld of intimidatie contact opnemen met Veilig Thuis via de hulplijn 0800 2000.

Advertorial Winkels gisteren 20:00

De nieuwste innovaties ervaren in the blue room

Amstelveen - Koudijs is dé winkel voor toonaangevende merken op het gebied van beeld en geluid, witgoed en wifi . Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en is dan ook een begrip in Amstelveen. Maar wie momenteel door het Oude Dorp rijdt, ziet een opvallend verschijnsel.. een compleet blauwe etalage trekt de aandacht van voorbijgangers. Eigenaren Steven en Marri-Anne lichten alvast een tipje van de ‘blauwe’ sluier op over de binnenkort te openen Blue Room.

Algemeen gisteren 10:58

Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Amstelveen - Omdat ook in Amstelveen tientallen ouders ernstig in de problemen zijn geraakt doordat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde (de zogenoemde Toeslagenaffaire), heeft Gemeente Amstelveen een speciaal Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht.