pixabay.com

SP Amstelveen blijft strijden voor nul procent huurverhoging

Amstelveen – Huurders die vinden dat de huurverhogingen van woningcorporatie Eigen Haard van tafel moeten, worden door de SP Amstelveen uitgenodigd om op 24 juni een actiebijeenkomst bij te wonen bij het hoofdkantoor van Eigen Haard in Amsterdam.

Dat meldt dat partij in een persbericht: ‘De SP vindt dat het opleggen van een huurverhoging in deze moeilijke periode niet op zijn plaats is. Nul procent huurverhoging is genoeg. De Eerste Kamer is het met de SP eens en heeft tot twee keer toe een motie met deze strekking aangenomen. Maar minister Ollongren (D66) weigert de motie ten uitvoer te brengen.’

‘In Amstelveen heeft de SP-fractie er bij wethouder Ellermeijer op aangedrongen om te spreken met woningcorporatie Eigen Haard. Dat is de grootste verhuurder binnen de gemeente. Dat heeft hij gedaan, maar blijkbaar zonder resultaat. De motie met een oproep om de huren te bevriezen, die samen met AVA, GroenLinks, SBA en PvdA op 27 mei werd ingediend kreeg weliswaar steun van BBA, maar niet van D66, VVD, CDA en ChristenUnie.’

‘Huurders kregen gewoon weer hun jaarlijkse huurverhoging. Sommige huurders kregen zelfs een verhoging van 6,6 % voor hun kiezen. Maar ook een lager percentage kan voor iemand met een minimum inkomen een enorme aanslag op het besteedbaar inkomen zijn. Niet alleen in Amstelveen, maar ook in Amsterdam en Landsmeer zijn er huurders die zo onderhand het water aan de lippen hebben staan door de almaar stijgende huurkosten. Daarom gaat de SP Amstelveen samen met huurders van Eigen Haard aanstaande woensdag 24 juni naar het hoofdkantoor van de woningcorporatie aan de Arlandaweg in Amsterdam (Sloterdijk)’.

‘Huurders die vinden dat de huurverhoging ook van tafel moet worden door de SP uitgenodigd.  Op woensdag 24 juni. Aanvang 15.00 uur, Arlandaweg 88 Amsterdam. De directie krijgt namens de delegatie een manifest aangeboden. Het is nooit te laat om van gedachten te veranderen. De SP rekent erop dat een grote groep Amstelveense huurders aanwezig zal zijn om hun ongenoegen te uiten.’

De 1,5 meter afstand van elkaar zal volgens de SP goed in de gaten worden gehouden. Voor meer informatie kunnen huurders bellen naar 06-55756363 of mailen naar amstelveen@sp.nl.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.