AmstelveenZ

SP Amstelveen gaat actievoeren met rapper

AMSTELVEEN - De Socialistische Partij Amstelveen gaat opnieuw actievoeren voor het raadhuis van Amstelveen, ditmaal met als motto ‘Amstelveen doof en blind’. Ondersteund door de Vrijwilligersraad Minima Amstelveen en FNV wil de SP laten zien dat de gemeente ‘niet luistert naar terechte en onderbouwde kritiek.’ De actie (14 maart) zal worden opgeluisterd door rapper Ferdous Arachid.

De SP voerde samen met FNV en de VMA al eerder actie voor betere behandeling van minima en statushouders. 'Het college ontkent categoraal alle problemen ondanks 2 zwartboeken en een onderzoek van de Participatieraad Minima PMA', stelt de SP. Reden om op 14 maart de actie voort te zetten en ook verder te verbreden.

Diepere problemen

SP-raadslid Marina Casadei: 'Op 1 februari vroegen wij aandacht voor met name de positie van statushouders omdat daar de problemen het duidelijkst zijn. Helaas zitten de problemen dieper. Wethouders reden tijdens de actie direct de garage in en namen niet de moeite om met de mensen om wie het gaat te praten. Wij willen dit college een tweede kans geven. Nu zijn ze nog doof en blind voor de terechte zorgen van mensen, nu hebben ze de kans om de oren en ogen te openen, naar de mensen te luisteren en hun problemen te zien.'  

Inperking

Ook veel partijen in de gemeenteraad worstelen volgens de SP met inspraak van kritische burgers. Tijdens de raadsvergadering van 14 februari stemden alle partijen op de SP na in met een inperking van de mogelijkheid tot inspreken bij een vergadering.

Besmet

Lijsttrekker Patrick Adriaans: 'Het lijkt wel of de raad besmet wordt door het college. Omdat vergaderingen soms langer duren vanwege veel insprekers wil men de spreektijd beperken. Zo hebben inwoners minder mogelijkheden om hun stem te laten horen.'

Werkgroep

Adriaans: 'Er valt overigens het nodige te verbeteren aan die mogelijkheid om in te spreken, daar is ook een werkgroep mee bezig. Er is geen enkele reden om nu vooruitlopend op die discussie rechten in te perken. Voor ons reden te meer om in actie te komen en de verhalen van Amstelveners onder de aandacht van de gemeenteraad en het college te brengen.'

Misstanden

De SP ziet graag dat college maar ook partijen in de raad zich uitspreken over de geconstateerde misstanden op het gebied van zorg, wonen en minimabeleid en heeft daarom het zwartboek geagendeerd voor de vergadering van de commissie Burgers en Samenleving op 14 maart a.s. die plaats zal vinden direct na de actie.

Actie

Actie Amstelveen Doof en Blind: 14 maart 18.30 uur voor het gemeentehuis van Amstelveen.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.