Wethouder Van Ballegooijen (PvdA) nam het SP Zwartboek in ontvangst

SP Amstelveen overhandigt nieuw zwartboek aan wethouder

Amstelveen - De SP Amstelveen heeft de afgelopen periode klachten over de behandeling en bejegening van kwetsbare inwoners zoals minima en statushouders verzameld in een zogenoemd zwartboek. Het zwartboek is gepresenteerd aan de gemeenteraad en overhandigd aan wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA).

In 2018 bracht de SP ook een zwartboek uit. De SP stelt dat er sindsdien niets is verbeterd. De partij pleit voor een verbeterde klachtenprocedure met een onafhankelijke klachtafhandeling.

Raadslid Marina Casadei vindt dat het vorige SP-zwartboek niet serieus is genomen, zo laat ze weten in een uitgebreid persbericht van de partij.  Volgens Casadei ervaren veel cliënten onder meer een gapende kloof tussen de systeemwereld die gemeente heet en hun eigen leefwereld. 'Tot op heden is er geen enkele poging gedaan om deze kloof te dichten. De SP is van mening dat er om deze kloof te dichten een cultuuromslag moet komen bij de gemeente.'

Ook partijlid Wil Roode is kritisch: 'Als je leest over hulp en begeleiding die geboden wordt en je zet dat af tegen de casussen in het Zwartboek dan zit er veel licht tussen de papieren werkelijkheid en de realiteit.'  De SP geeft in het persbericht aan druk uit te blijven oefenen tot er een goede klachtenprocedure is en ook een goed beleid ten aanzien van kwetsbare Amstelveners. 

 


Meer nieuws

112 vandaag 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen vandaag 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen vandaag 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen gisteren 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.