Wethouder Van Ballegooijen (PvdA) nam het SP Zwartboek in ontvangst

SP Amstelveen overhandigt nieuw zwartboek aan wethouder

Amstelveen - De SP Amstelveen heeft de afgelopen periode klachten over de behandeling en bejegening van kwetsbare inwoners zoals minima en statushouders verzameld in een zogenoemd zwartboek. Het zwartboek is gepresenteerd aan de gemeenteraad en overhandigd aan wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA).

In 2018 bracht de SP ook een zwartboek uit. De SP stelt dat er sindsdien niets is verbeterd. De partij pleit voor een verbeterde klachtenprocedure met een onafhankelijke klachtafhandeling.

Raadslid Marina Casadei vindt dat het vorige SP-zwartboek niet serieus is genomen, zo laat ze weten in een uitgebreid persbericht van de partij.  Volgens Casadei ervaren veel cliënten onder meer een gapende kloof tussen de systeemwereld die gemeente heet en hun eigen leefwereld. 'Tot op heden is er geen enkele poging gedaan om deze kloof te dichten. De SP is van mening dat er om deze kloof te dichten een cultuuromslag moet komen bij de gemeente.'

Ook partijlid Wil Roode is kritisch: 'Als je leest over hulp en begeleiding die geboden wordt en je zet dat af tegen de casussen in het Zwartboek dan zit er veel licht tussen de papieren werkelijkheid en de realiteit.'  De SP geeft in het persbericht aan druk uit te blijven oefenen tot er een goede klachtenprocedure is en ook een goed beleid ten aanzien van kwetsbare Amstelveners. 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.