Pixabay.com

SP Amstelveen pleit voor goede schuldhulpverlening

Amstelveen - De Socialistische Partij krijgt uit de samenleving veel signalen dat het vaak niet goed gaat met bewindvoerders in de schuldhulpverlening. De SP wil dan ook meer sturing door de gemeente als het gaat om schuldhulpverlening.

Woensdag 26 februari staat de gemeentelijke schuldhulpverlening op de agenda van de commissievergadering Burgers en Samenleving. Een rapport van de Rekenkamercommissie bevestigde recent dat de gemeente geen managementcijfers heeft om controle door de gemeenteraad te laten uitvoeren.

Onmenselijk
Burgerraadslid Wil Roode van de SP Amstelveen: 'Wij  spreken veel met mensen, zo ook met een Amstelveense die nu na negen jaar eindelijk klaar is met schuldsanering. Dit is onmenselijk. Helemaal als je weet dat mensen in de schuldsanering kunnen komen na een scheiding of door schulden met de belastingdienst.'

'Dergelijke omstandigheden maken de situatie voor de betrokken personen erger dan de schuld die er in eerste instantie was. Daarom willen wij als SP dat de gemeente een convenant sluit met bewindvoerders die wel het verschil willen maken voor mensen met problemen'.

Gemeenteraad 
Daarnaast wil de SP meer controle op het college om het voor de gemeenteraad jaarlijks inzichtelijk te maken hoe lang en hoeveel mensen in de schuldsanering zitten. 'De gemeenteraad moet haar controlerende taak kunnen uitvoeren en dat konden we niet,' aldus  Wil Roode: 'Ik ben verheugd dat het college nu eindelijk tot inkeer is gekomen  en inziet dat ook jonge mensen in de problemen kunnen komen en zij nu wel voor schuldhulpverlening in aanmerking komen evenals de vergeten groep ZZP’ers.'


Meer nieuws

112 gisteren 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek gisteren 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.