Pixabay.com

SP Amstelveen pleit voor goede schuldhulpverlening

Amstelveen - De Socialistische Partij krijgt uit de samenleving veel signalen dat het vaak niet goed gaat met bewindvoerders in de schuldhulpverlening. De SP wil dan ook meer sturing door de gemeente als het gaat om schuldhulpverlening.

Woensdag 26 februari staat de gemeentelijke schuldhulpverlening op de agenda van de commissievergadering Burgers en Samenleving. Een rapport van de Rekenkamercommissie bevestigde recent dat de gemeente geen managementcijfers heeft om controle door de gemeenteraad te laten uitvoeren.

Onmenselijk
Burgerraadslid Wil Roode van de SP Amstelveen: 'Wij  spreken veel met mensen, zo ook met een Amstelveense die nu na negen jaar eindelijk klaar is met schuldsanering. Dit is onmenselijk. Helemaal als je weet dat mensen in de schuldsanering kunnen komen na een scheiding of door schulden met de belastingdienst.'

'Dergelijke omstandigheden maken de situatie voor de betrokken personen erger dan de schuld die er in eerste instantie was. Daarom willen wij als SP dat de gemeente een convenant sluit met bewindvoerders die wel het verschil willen maken voor mensen met problemen'.

Gemeenteraad 
Daarnaast wil de SP meer controle op het college om het voor de gemeenteraad jaarlijks inzichtelijk te maken hoe lang en hoeveel mensen in de schuldsanering zitten. 'De gemeenteraad moet haar controlerende taak kunnen uitvoeren en dat konden we niet,' aldus  Wil Roode: 'Ik ben verheugd dat het college nu eindelijk tot inkeer is gekomen  en inziet dat ook jonge mensen in de problemen kunnen komen en zij nu wel voor schuldhulpverlening in aanmerking komen evenals de vergeten groep ZZP’ers.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:51

Amstelveen heeft er een nieuw monument bij

Amstelveen – De gemeente heeft een gebouw aan Schokland 14 in Amstelveen Noord, dat vroeger dienst deed als telefooncentrale, tot gemeentelijke monument verklaard.

Corona Amstelveen vandaag 18:30

Extra hulp en zorg voor kwetsbare kinderen in Amstelveen

Amstelveen - Sinds de schoolsluiting werkt gemeente Amstelveen samen met scholen en kinderdagverblijven om kwetsbare kinderen en gezinnen in Amstelveen goed in beeld te krijgen en hun passende hulp te geven.

Kunst & Cultuur vandaag 13:30

Amstelveen steunt kunst & cultuurinstellingen

Amstelveen - Het college van B en W heeft samen met de gemeenteraad een eerste set aan maatregelen aangekondigd, zodat er bij kunst & cultuurinstellingen in Amstelveen geen zorgen hoeven te zijn over prestatie-eisen, medewerkers of de voortzetting van de bedrijfsvoering van de onderneming of instelling.

Wonen vandaag 11:12

Momenteel ca. 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen

Amstelveen - In de huidige corona-periode staan circa 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen. Dat meldt makelaar Geijsel Kroon, dat in verband met de coronacrisis potentiele kopers de mogelijkheid tot virtuele bezichtigingen biedt.