Pixabay.com

SP Amstelveen pleit voor goede schuldhulpverlening

Amstelveen - De Socialistische Partij krijgt uit de samenleving veel signalen dat het vaak niet goed gaat met bewindvoerders in de schuldhulpverlening. De SP wil dan ook meer sturing door de gemeente als het gaat om schuldhulpverlening.

Woensdag 26 februari staat de gemeentelijke schuldhulpverlening op de agenda van de commissievergadering Burgers en Samenleving. Een rapport van de Rekenkamercommissie bevestigde recent dat de gemeente geen managementcijfers heeft om controle door de gemeenteraad te laten uitvoeren.

Onmenselijk
Burgerraadslid Wil Roode van de SP Amstelveen: 'Wij  spreken veel met mensen, zo ook met een Amstelveense die nu na negen jaar eindelijk klaar is met schuldsanering. Dit is onmenselijk. Helemaal als je weet dat mensen in de schuldsanering kunnen komen na een scheiding of door schulden met de belastingdienst.'

'Dergelijke omstandigheden maken de situatie voor de betrokken personen erger dan de schuld die er in eerste instantie was. Daarom willen wij als SP dat de gemeente een convenant sluit met bewindvoerders die wel het verschil willen maken voor mensen met problemen'.

Gemeenteraad 
Daarnaast wil de SP meer controle op het college om het voor de gemeenteraad jaarlijks inzichtelijk te maken hoe lang en hoeveel mensen in de schuldsanering zitten. 'De gemeenteraad moet haar controlerende taak kunnen uitvoeren en dat konden we niet,' aldus  Wil Roode: 'Ik ben verheugd dat het college nu eindelijk tot inkeer is gekomen  en inziet dat ook jonge mensen in de problemen kunnen komen en zij nu wel voor schuldhulpverlening in aanmerking komen evenals de vergeten groep ZZP’ers.'


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.