SP Amstelveen

SP Amstelveen presenteert kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2022

Amstelveen - De SP-afdeling Amstelveen heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend gemaakt. Patrick Adriaans is door de SP-leden gekozen als lijsttrekker. In de Top 5 staan twee mannen  en drie vrouwen.

De SP-leden stemden in met de kandidaten en het nagenoeg afgeronde verkiezingsprogramma tijdens een ledenvergadering die afgelopen week werd gehouden

Vertrouwen in Mensen

De SP legt op dit moment de laatste hand aan het verkiezingsprogramma Vertrouwen in Mensen, waarin nog enkele aanpassingen worden doorgevoerd die tijdens de algemene ledenvergadering naar voren zijn gebracht. Met het verkiezingsprogramma wil de SP uitdragen dat er veel bereikt kan worden door meer vertrouwen in de mensen te hebben. 

De vijf belangrijke speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn: wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen, bestuurscultuur en natuur en milieu. Waar de SP de nadruk op legt is de noodzaak om te investeren in de zwakkere wijken en niet in de wijken met een hoge mate van zelfredzaamheid. 

Top 5 Kandidatenlijst SP Amstelveen GR 2022  

1. Patrick Adriaans
1_patrickadriaasn.jpg
Door het bestuur voorgedragen als lijsttrekker. Loopt al heel wat jaren mee, veel ervaring.

2. Nora Fakirni
Heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor de verbetering van haar eigen wijk Bankras/Kostverloren en in de cliëntenraad van de Blijfgroep. Tevens maakt zij deel uit van de medezeggenschapsraad van Kinder Campus King.

3. Edwin Lima
Zelfstandig ICT-ondernemer. Zijn kennis over ICT-zaken zijn in een wereld met almaar toenemende digitalisering een welkome aanvulling. 

4. Wil Roode
Heeft de afgelopen raadsperiode als burgerraadslid het woord gevoerd over onder andere Werk en Inkomen. Zij zet graag haar werkzaamheden als burgerraadslid voort in de komende raadsperiode. Daarnaast blijft zij zich als vrijwilliger inzetten bij zowel de Voedselbank als de SP-hulpdienst.

5. Sahra Awad
Zet zich met hart en ziel inzet voor de SP-hulpdienst. Met name de Eritrese gemeenschap is dankzij haar ondersteuning uit hun schulp weten te kruipen en durven nu veel meer dan voorheen voor hun rechten op te komen.

Casadei Lijstduwer 

Opmerkelijk is volgens de SP dat Marina Casadei niet zal terugkeren in de raad. Zij is met plek 19 op de kandidatenlijst een van de lijstduwers geworden samen met Adriana Glastra van Loon die op plek 20 geheel onderaan staat. Casadei is ook afdelingsvoorzitter en zal zich meer op de werkzaamheden richten die voortvloeien uit het voorzitterschap.

Nazir Husseini keert evenmin terug op de kandidatenlijst. Persoonlijke omstandigheden hebben ertoe bijgedragen dat hij zijn politieke activiteiten heeft neergelegd. De SP-afdeling is hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet als burgerraadslid en tijdens acties.

Ook nog op de SP kandidatenlijst:

 • 6. Ted Meijaard
 • 7. Ellen Steijvers
 • 8. Bart Stam
 • 9. Nazifa Sakha
 • 10. Marco Lucas
 • 11. Gerda Polman
 • 12. Pierre de Vogel
 • 13. Jan Wolters
 • 14. Danielle Lucas-Klok
 • 15. Huub Philippens
 • 16. Dick Kolkman
 • 17. Frank Bikker
 • 18. Bob Bakker
 • 19. Marina Casadei
 • 20. Adriana Glastra van Loon

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.

112 26 nov. 2021 14:06

Amsteltram 25 in botsing met busje

Buitenveldert - Amsteltram 25 is vrijdag in aanrijding gekomen met een taxibusje op de kruising van de Buitenveldertselaan en de Van Nijenrodeweg. Het busje en de tram liepen daarbij schade op.