Pixabay.com

SP Amstelveen stelt vragen over fraudemeldingen bijstandsgerechtigden

Amstelveen - De SP Amstelveen heeft schriftelijke vragen aan het College van B en W gesteld over fraudemeldingen rond mensen met een bijstandsuitkering.

De Socialistische Partij spreekt in een persbericht over 'een fraudejacht op mensen in de bijstand'.

Het commerciële reintergratiebedijf waar de gemeente mee samenwerkt zou volgens de SP signalen van fraude doorgeven aan klantmanagers van de gemeente. De partij zegt daarvoor bewijzen te hebben en heeft over de kwestie negentien vragen gedopeneerd (zie hier) bij het College van B en W, waarin om opheldering wordt gevraagd. 

SP-burgerraadslid Wil Roode laat weten dat haar partij via een Wob-verzoek stukken in handen heeft gekregen over de dienst Werk en Inkomen. 'In een van die stukken staat te lezen over jarenlange fraudemeldingen. Ik vroeg mij meteen af hoe dit al die tijd heeft kunnen gebeuren,' aldus Roode.

Lees hier het complete persbericht van de SP Amstelveen


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.