SP bekritiseert informatievoorziening hulpbehoevenden

SP bekritiseert informatievoorziening hulpbehoevenden Foto: Wil Roode & Marina Casadei

Amstelveen - De SP Amstelveen vindt dat mensen die om hulp komen vragen bij gemeente Amstelveen niet goed geïnformeerd worden over de rechten die zij hebben.

De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W, specifiek over de onafhankelijke cliëntondersteuning die door de gemeente Amstelveen is ingekocht bij MEE Amstel en Zaan.

Niet of te laat

‘Aanleiding hiervoor zijn de vele verhalen die de SP van mensen heeft gehoord die recht hadden op deze ondersteuning, maar niet of veel te laat hierop zijn gewezen door de gemeente’, meldt de SP in een persbericht.

Verouderde website

De partij stelt dat ook de informatievoorziening rond de cliëntondersteuning op de website van de gemeente Amstelveen slecht vindbaar en verouderd is.

Recht

Volgens burgerraadslid Wil Roode is ‘onafhankelijke ondersteuning een recht, waar iedereen gratis gebruik van mag maken, maar dat onvoldoende onder de aandacht wordt gebracht van cliënten van de gemeente'. 

Goede informatie

‘Het is belangrijk dat mensen die om hulp komen vragen zo goed mogelijk geïnformeerd worden over hun rechten. Iedereen zou een folder mee moeten krijgen met  informatie over cliëntondersteuning en de website moet zo spoedig mogelijk worden aangepast.’


Reacties