Stieneke Kruijer (GroenLinks) en Wil Roode (SP)

SP en GL willen meer duidelijkheid over leerweg-project Ons Tweede Thuis

Amstelveen – De politieke partijen GroenLinks en de SP willen de stand van zaken weten over de verloop van een pilot die drie jaar geleden werd gestart door Ons Tweede Thuis, om jongeren die op hun 18e jaar de praktijkschool verlaten een verlengde leerweg te bieden.

Er zou onduidelijkheid bestaan over afspraken met de gemeente: de financiering is een complex geheel zijn en het betalingssysteem diffuus, zo ioncluderen SP en GroenLinks na gesprekken met Ons Tweede Thuis.

Stieneke Kruije van GroenLinks laat weten het belangrijk te dat vinden dat er  helderheid is over de taakverdeling. Wil Roode van de SP vult aan dat mensen met een beperking nooit vooraan in de rij staan als het gaat om ondersteuning en wil  juist in deze tijden van corona meer duidelijkheid.  SP en GroenLinks hebben daartoe gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Het doel van de leerweg is om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten voor jongeren in een kwetsbare positie. Zij kunnen dankzij deze verlengde leerweg een startkwalificatie behalen of een baan vinden. Een derde pilot daartoe  is onlangs gestart. 

‘In augustus 2020 zijn de eerste leerlingen van de Verlengde Leerweg geslaagd. Zeven leerlingen volgden aan de Academie van Ons Tweede Thuis een traject van anderhalf jaar waarin zij allerlei trainingen volgden met als uiteindelijk doel een passende werkplek te vinden, betaald of onbetaald,’ melden de partijen in een persbericht.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.