Pixabay.com

SP: ‘Goed dat college nu mantelzorger steunt’

Amstelveen - De SP Amstelveen is blij dat het college van B&W een probleem rond mantelzorgers direct heeft opgepakt.

De Nationale Ombudsman deed de aanbeveling om rekening te houden met mantelzorgers die een gezamenlijke bankrekening hebben met degene voor wij zij zorg leveren, vaak hun ouders.

Burgerraadslid Wil Roode van de SP heeft zich hard gemaakt om deze aanbeveling van de Nationale Ombudsman, op te laten nemen in de werkinstructie van de gemeente Amstelveen bij de Dienst Werk & Inkomen.

Wil Roode: 'Het betreft veelal mantelzorgers die de administratie voor hun ouders beheren en zelf leven van een bijstandsuitkering. Hierdoor kan het lijken alsof een mantelzorger in de bijstand over meer geld kan beschikken dan de werkelijkheid. Hierdoor loopt de mantelzorger tegen problemen aan zoals bij een aanvraag van de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Door het opnemen van de aanbeveling in de werkwijze kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld gewoon kwijtschelding aanvragen zonder dat het vermogen van ouders wordt meegenomen in de beoordeling.'

Nadat Wil Roode over deze problematiek aan de bel had getrokken bij de betrokken ambtenaar, heeft het college de werkinstructie voor medewerkers van de dienst Werk en Inkomen aangepast. De werkwijze wordt nu in de werkinstructie voor klantmanagers opgenomen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.