SP: ‘Goed dat college nu mantelzorger steunt’

SP: ‘Goed dat college nu mantelzorger steunt’ Foto: Pixabay.com

Amstelveen - De SP Amstelveen is blij dat het college van B&W een probleem rond mantelzorgers direct heeft opgepakt.

De Nationale Ombudsman deed de aanbeveling om rekening te houden met mantelzorgers die een gezamenlijke bankrekening hebben met degene voor wij zij zorg leveren, vaak hun ouders.

Burgerraadslid Wil Roode van de SP heeft zich hard gemaakt om deze aanbeveling van de Nationale Ombudsman, op te laten nemen in de werkinstructie van de gemeente Amstelveen bij de Dienst Werk & Inkomen.

Wil Roode: 'Het betreft veelal mantelzorgers die de administratie voor hun ouders beheren en zelf leven van een bijstandsuitkering. Hierdoor kan het lijken alsof een mantelzorger in de bijstand over meer geld kan beschikken dan de werkelijkheid. Hierdoor loopt de mantelzorger tegen problemen aan zoals bij een aanvraag van de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Door het opnemen van de aanbeveling in de werkwijze kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld gewoon kwijtschelding aanvragen zonder dat het vermogen van ouders wordt meegenomen in de beoordeling.'

Nadat Wil Roode over deze problematiek aan de bel had getrokken bij de betrokken ambtenaar, heeft het college de werkinstructie voor medewerkers van de dienst Werk en Inkomen aangepast. De werkwijze wordt nu in de werkinstructie voor klantmanagers opgenomen.


Reacties