Pixabay.com (Ter illustratie)

SP Hulpdienst trakteert kwetsbare Amstelveners op kerstdiner

Amstelveen - De hulpdienst van de Socialistische Partij (SP) heeft op Tweede Kerstdag in wijkcentrum Alleman een feestelijke maaltijd aangeboden aan kwetsbare Amstelveners. 'Uiteraard volledig corona-proof. De genodigden waren vooral de daklozen, vluchtelingen en mensen die in allebei de doelgroepen vallen. Stuk voor stuk mensen voor wie 2021 een jaar vol problemen was,' meldt de SP.

Ook burgemeester Tjapko Poppens was van de partij. De burgemeester toonde zich volgens de SP 'een echte burgervader en had voor iedereen een luisterend oor. De wethouder was verhinderd door corona-gerelateerde omstandigheden. Maar iedereen was blij dat de burgemeester er was en dat zij hun verhaal bij hem kwijt konden.'

sp-kerstmaaltijd (1).jpg
Foto: SP Hulpdienst

De hulpdienstmedewerkers waren weliswaar druk met de organisatie van de maaltijd, maar ook zij konden tussen de bedrijven door een praatje maken met de gasten. 'Het was duidelijk dat deze Tweede Kerstdag de trauma’s en frustraties even vergeten konden worden. En zo werd het ook voor deze kwetsbare Amstelveners nog een mooie Kerst.'

De SP wijst er in een persbericht op dat dakloze Amstelveners tijdelijk worden gehuisvest in hotels, waar zij niet kunnen koken: 'Het was dan ook een echt feestje dat er met vereende krachten een maaltijd op tafel getoverd kon worden'.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.