SP Amstelveen

SP presenteert kandidatenlijst en programma voor verkiezingen

AMSTELVEEN - De SP heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Patrick Adriaans is officieel benoemd tot lijsttrekker.

Op 15 november vond de ledenvergadering plaats waar de concept kandidatenlijst werd goedgekeurd. In september maakte de partij al bekend dat niet langer Joep van Erp, maar Patrick Adriaans lijsttrekker is. Voormalig fractievoorzitter Van Erp besloot zelf een stap terug te nemen. Patrick Adriaans: “We hebben een mooie lijst samengesteld met ervaring en gemotiveerde nieuwe mensen in de top en een mooie brede afspiegeling van onze leden geduwd door drie kanjers. Ik ben trots op deze lijst en zie de verkiezingen met vertrouwen tegemoet!”

Lijst
De top 5 bestaat verder uit nummer 2 is Marina Casadei, nummer 3 Nazir Husseini, op 4 vinden we voormalig fractievoorzitter en huidig raadslid Joep van Erp. De top 5 wordt afgesloten door Wil Roode. De rest van de lijst ziet er als volgt uit, met op plaats 23, 24 en 25 de lijstduwers:

6. Jan Wolters
7. Marco Lucas
8. Frank Bikker
9. Gerda Polman
10. Kirstin Lackert
11. Michel Duyx
12. Margo Appels
13. Arno Jacobs
14. Daniëlle Lucas
15. Dick Kolkman
16. Jan Demming
17. Monique Strous
18. Jan Baks
19. Claudia Nduwayo
20. Nazifa Sakha
21. Yildiz Kurt
22. Helen Oltmans
23. Adri Glastra van Loon
24. Grea Twint
25. Henk Overbeek

Motto
Het motto van SP Amstelveen is 'Echte Inspraak, Echte Kansen'. Adriaans licht toe: "We zien in Amstelveen twee ontwikkelingen die wij als SP willen veranderen. Enerzijds zien we schijnoplossingen als het gaat om mensen die tijdelijk in een lastige periode zitten. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, op zoek zijn naar een goedkope woning of zorg nodig hebben. Wij willen deze mensen echte kansen bieden, door te investeren in sociale woningbouw, door zorg toegankelijker te maken o.a. door het afschaffen van de eigen bijdrage en door mensen banen en trajecten aan te bieden met lange termijnperspectief i.p.v. de huidige zinloze flutbanen. Daarnaast moet dat werk lonen!"

Gehoord worden
"Anderzijds is er een tweede ontwikkeling waarbij Amstelveners wel hun verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen, maar niet gehoord worden door de gemeente. Of het nu wijkplatformen zijn, participatieraden, of bewoners betrokken bij hun buurt, de gemeente hoort ze wel aan maar luistert niet. Als SP zetten wij in op echte inspraak, waarbij de gemeente de regie pakt en die niet overlaat aan projectontwikkelaars. Waarbij inwoners bij grote veranderingen ook een grote stem hebben!"


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.