Pixabay.com

SP: 'Stel buitenbad De Meerkamp open voor winterzwemmen'

Amstelveen - De Socialistische Partij in Amstelveen heeft het College van B en W gevraagd  om na te gaan of het mogelijk is om het buitenbad van zwemabd De Meerkamp open te stellen zodat Amstelveners kunnen winterzwemmen.

SP-burgerraadslid Wil Roode legt uit dat ze na het lezen van een artikel in Het Parool, waaruit blijkt dat De Mirandabad in Amsterdam Zuid open is gebleven om buiten te kunnen zwemmen, op het idee is gebracht,

Ze dacht gelijk aan Amstelveen: 'Dit zou toch ook in Amstelveen technisch mogelijk moeten zijn? Ik heb dit daarom nagevraagd bij de directeur van Amstelveen sport, Heleen van Ketwich Verschuur.Zij wist mij te vertellen dat er een standpijp van Waternet nodig is en dat het water verwarmd moet worden.'

Het is daarbij belangrijk dat er een redelijke temperatuur bereikt moet worden. Amstelveen Sport verwacht zelfs binnen twee weken open te kunnen zijn. Uiteraard is dat niet mogelijk zonder financiële steun van de gemeente Amstelveen.

'Het zou toch mooi zijn als we als nummer 8 van de meest sportieve steden van Nederland laten zien dat we het buitenzwemmen in de wintermaanden ook mogelijk maken', aldus Roode.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.