Pixabay.com

SP: 'Stel buitenbad De Meerkamp open voor winterzwemmen'

Amstelveen - De Socialistische Partij in Amstelveen heeft het College van B en W gevraagd  om na te gaan of het mogelijk is om het buitenbad van zwemabd De Meerkamp open te stellen zodat Amstelveners kunnen winterzwemmen.

SP-burgerraadslid Wil Roode legt uit dat ze na het lezen van een artikel in Het Parool, waaruit blijkt dat De Mirandabad in Amsterdam Zuid open is gebleven om buiten te kunnen zwemmen, op het idee is gebracht,

Ze dacht gelijk aan Amstelveen: 'Dit zou toch ook in Amstelveen technisch mogelijk moeten zijn? Ik heb dit daarom nagevraagd bij de directeur van Amstelveen sport, Heleen van Ketwich Verschuur.Zij wist mij te vertellen dat er een standpijp van Waternet nodig is en dat het water verwarmd moet worden.'

Het is daarbij belangrijk dat er een redelijke temperatuur bereikt moet worden. Amstelveen Sport verwacht zelfs binnen twee weken open te kunnen zijn. Uiteraard is dat niet mogelijk zonder financiële steun van de gemeente Amstelveen.

'Het zou toch mooi zijn als we als nummer 8 van de meest sportieve steden van Nederland laten zien dat we het buitenzwemmen in de wintermaanden ook mogelijk maken', aldus Roode.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.