Wil Roode & Marina Casadei

SP stelt vragen over naleving privacywetgeving door gemeentelijk sociaal team

Amstelveen – De Socialistische Partij in Amstelveen is van mening dat de gemeente op grote schaal de privacywetgeving overtreedt. De partij heeft vragen gesteld aan het College van B en W over de naleving van de AVG door specifiek het sociaal team.

Partijlid Wil Roode uit in een uitvoerig opiniestuk zware kritiek op de gemeente.

Controledrang

Volgens de SP is onrust ontstaan bij burgers die een beroep doen op hulp van de gemeente'' . Dat is volgens Roode een gevolg van de werkwijze van het Sociaal Team: ‘Waar voorheen onafhankelijk maatschappelijk werk om hulp kon worden gevraagd krijgen burgers nu te maken met een onvoorstelbare controledrang en worden door de gemeente hun gegevens vastgelegd. De zogenaamde geheimhoudingsplicht en de beroepsethiek van een maatschappelijk werker zijn hieraan volledig ondergeschikt gemaakt.’

Totalitaire trekjes

Ook vindt Roode dat door het invoeren van steeds meer controle en grip op haar burgers de gemeente Amstelveen een samenleving is geworden met totalitaire trekjes. Voorts stelt Roode dat het college misbruik maakt van haar positie door persoonlijke gegevens te vragen aan de cliënt en zo nodig aan derden. ‘Wie geen gegevens verstrekt of laat verstrekken hoeft niet te rekenen op hulp van de gemeente. Toestemming dient onder alle omstandigheden vrijelijk te worden verleend’, aldus Roode.

Het volledige opiniestuk is te lezen op de website van de SP Amstelveen (klik hier).


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.