Wil Roode & Marina Casadei

SP vindt band tussen gemeente en re-integratiebedrijf ‘te innig’

Amstelveen – De SP Amstelveen is van mening dat er een te innige band bestaat tussen het re-integratiebedrijf Matchez en gemeente Amstelveen.

Dat meldt de partij in een persbericht.

De verstandhouding tussen de gemeente en het re-integratiebedrijf blijft veel vragen oproepen bij de SP: de partij heeft nu negentien uitvoerige schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W en zit al tijden bovenop de kwestie. Het vragenvuur is niet nieuw; de partij stelde al vele vragen inzake het reintegratiebedrijf, maar de SP vindt dat het College van B en W die vragen keer op keer ontwijkend beantwoord.

Volgens Wil Roode van de SP 'kloppen cliënten van Matchez  al jaren bij de SP-hulpdienst aan' vanwege vermeende kwalijke praktijken. De SP wil bijvoorbeeld ook weten hoe het aanbestedingstraject is verlopen. 'We hebben om inzage verzocht,' zegt Marina Casadei.

Zie hier het complete bericht op de website van de SP 


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.