Leden van SP Amstelveen aan de Amsterdamseweg.

SP vraagt aandacht voor toegenomen armoede in 'welvarend' Amstelveen

Amstelveen - De SP Amstelveen heeft gisteren een speciale wandeling gehouden door Amstelveen om aandacht te vragen voor armoede in de gemeente. Volgens de SP leven in een welvarende gemeente als Amstelveen inmiddels duizenden mensen rond of onder de armoedegrens.

‘De razendsnel gestegen kosten voor huisvesting, levensmiddelen en energie het afgelopen jaar hebben de situatie er niet beter op gemaakt,’ meldt de SP.

Tomatensoep bij gemeentehuis

De partij vraagt met de armoede-wandeltocht aandacht voor de inwoners en huishoudens in financiële nood. Partijleden liepen met zelfgemaakte borden van het Dr. Jac. P. Thijssepark aan de Prins Bernhardlaan,  via de Amsterdamseweg naar de Dorpsstraat en het Oude Dorp, waar het gemeentehuis het eindstation was. Hier wachtten alle aanwezigen, inclusief voorbijgangers en sympathisanten, geheel volgens de SP-traditie een warme beker tomatensoep, die werd ingeschonken Heidi Bouhlel (werkzaam op het SP-hoofdkantoor en statenlid in Noord-Holland) en regiovertegenwoordiger Chris Schaeffer vanuit een speciale SP-kar.

tomatensoep_sp.jpg

In gesprek met voorbijgangers

Onderweg gingen de SP’ers in gesprek met voorbijgangers. ‘Veel mensen namen de flyers geïnteresseerd in ontvangst,’ stelt de SP.

De datum voor de speciale wandeldag werd niet toevallig gekozen. Zo hebben de Verenigde Naties dertig jaar geleden 17 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag voor Uitroeiing van Armoede. Anno 2022 leven wereldwijd zo’n 1,3 miljard mensen in armoede, van wie de helft kinderen.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.