Leden van SP Amstelveen aan de Amsterdamseweg.

SP vraagt aandacht voor toegenomen armoede in 'welvarend' Amstelveen

Amstelveen - De SP Amstelveen heeft gisteren een speciale wandeling gehouden door Amstelveen om aandacht te vragen voor armoede in de gemeente. Volgens de SP leven in een welvarende gemeente als Amstelveen inmiddels duizenden mensen rond of onder de armoedegrens.

‘De razendsnel gestegen kosten voor huisvesting, levensmiddelen en energie het afgelopen jaar hebben de situatie er niet beter op gemaakt,’ meldt de SP.

Tomatensoep bij gemeentehuis

De partij vraagt met de armoede-wandeltocht aandacht voor de inwoners en huishoudens in financiële nood. Partijleden liepen met zelfgemaakte borden van het Dr. Jac. P. Thijssepark aan de Prins Bernhardlaan,  via de Amsterdamseweg naar de Dorpsstraat en het Oude Dorp, waar het gemeentehuis het eindstation was. Hier wachtten alle aanwezigen, inclusief voorbijgangers en sympathisanten, geheel volgens de SP-traditie een warme beker tomatensoep, die werd ingeschonken Heidi Bouhlel (werkzaam op het SP-hoofdkantoor en statenlid in Noord-Holland) en regiovertegenwoordiger Chris Schaeffer vanuit een speciale SP-kar.

tomatensoep_sp.jpg

In gesprek met voorbijgangers

Onderweg gingen de SP’ers in gesprek met voorbijgangers. ‘Veel mensen namen de flyers geïnteresseerd in ontvangst,’ stelt de SP.

De datum voor de speciale wandeldag werd niet toevallig gekozen. Zo hebben de Verenigde Naties dertig jaar geleden 17 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag voor Uitroeiing van Armoede. Anno 2022 leven wereldwijd zo’n 1,3 miljard mensen in armoede, van wie de helft kinderen.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.