Wil Roode & Marina Casadei

SP wil inzicht in stijgende kosten Amstelveense Jeugdzorg

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP)  wil van het College van B en W weten wat de resultaten zijn van de onderzoeken die het college heeft laten uitvoeren naar de stijgende kosten in de jeugdzorg.

'Het onderzoek wat klaar zou zijn eind 2020 maar dat de gemeenteraad nog steeds niet heeft gekregen van wethouder Frank Berkhout (D66),'meldt de partij in een persbericht.

Niet zo netjes

Wil Roode van de SP noemt het  goed dat de wethouder onderzoek laat doen naar stijgende kosten in de jeugdzorg. 'Dat wil de SP uiteraard ook. Maar dat ik nu als woordvoerder Jeugd moet gaan vragen waarom de resultaten niet bekend zijn gemaakt zodat we niet weten wat de oorzaken zijn van de kostenstijging vindt de SP niet zo netjes.'

Roode vervolgt: 'We hebben nota bene eind november nog een presentatie gekregen van de wethouder met een tijdschema waarin staat dat in maart 2021 de aanbesteding al op TenderNed wordt geplaatst. De wethouder heeft de raad evenmin geïnformeerd over een mogelijke vertraging die de onderzoeken hebben opgelopen’.

Verklaring oorzaak

Roode zet er vraagtekens bij dat het college nu zonder andere partners jeugdhulp wil gaan inkopen: 'Want samen met andere gemeenten zou te duur zijn. Dat kan, maar de SP weet niet eens welke onderzoeksvragen er zijn meegegeven door het college. Bijvoorbeeld of de toegang van de toename van trajectduur van toepassing is op alle jeugdigen die instromen of zijn er verschillen? Maar voor de SP is het veel belangrijker om te weten of de toename van jeugdhulpverlening te verklaren is door sociaaleconomische omstandigheden of door andere factoren.'

Vinger aan de pols

Roode tot slot: ’Omdat Amstelveen zelfstandig de jeugdzorg wil gaan inkopen gaat dit nogal wat geld kosten.  Alleen al voor dit jaar 88.000 euro en jaarlijks nog eens 160.000 euro omdat er personeel aangetrokken moet worden. We willen als SP vinger aan de pols kunnen houden. Wij willen eerst de uitkomsten van de onderzoeken naar de kostenstijging in de jeugdzorg afwachten voordat er een drastische wijziging wordt doorgevoerd.'


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.