Wil Roode & Marina Casadei

SP wil inzicht in stijgende kosten Amstelveense Jeugdzorg

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP)  wil van het College van B en W weten wat de resultaten zijn van de onderzoeken die het college heeft laten uitvoeren naar de stijgende kosten in de jeugdzorg.

'Het onderzoek wat klaar zou zijn eind 2020 maar dat de gemeenteraad nog steeds niet heeft gekregen van wethouder Frank Berkhout (D66),'meldt de partij in een persbericht.

Niet zo netjes

Wil Roode van de SP noemt het  goed dat de wethouder onderzoek laat doen naar stijgende kosten in de jeugdzorg. 'Dat wil de SP uiteraard ook. Maar dat ik nu als woordvoerder Jeugd moet gaan vragen waarom de resultaten niet bekend zijn gemaakt zodat we niet weten wat de oorzaken zijn van de kostenstijging vindt de SP niet zo netjes.'

Roode vervolgt: 'We hebben nota bene eind november nog een presentatie gekregen van de wethouder met een tijdschema waarin staat dat in maart 2021 de aanbesteding al op TenderNed wordt geplaatst. De wethouder heeft de raad evenmin geïnformeerd over een mogelijke vertraging die de onderzoeken hebben opgelopen’.

Verklaring oorzaak

Roode zet er vraagtekens bij dat het college nu zonder andere partners jeugdhulp wil gaan inkopen: 'Want samen met andere gemeenten zou te duur zijn. Dat kan, maar de SP weet niet eens welke onderzoeksvragen er zijn meegegeven door het college. Bijvoorbeeld of de toegang van de toename van trajectduur van toepassing is op alle jeugdigen die instromen of zijn er verschillen? Maar voor de SP is het veel belangrijker om te weten of de toename van jeugdhulpverlening te verklaren is door sociaaleconomische omstandigheden of door andere factoren.'

Vinger aan de pols

Roode tot slot: ’Omdat Amstelveen zelfstandig de jeugdzorg wil gaan inkopen gaat dit nogal wat geld kosten.  Alleen al voor dit jaar 88.000 euro en jaarlijks nog eens 160.000 euro omdat er personeel aangetrokken moet worden. We willen als SP vinger aan de pols kunnen houden. Wij willen eerst de uitkomsten van de onderzoeken naar de kostenstijging in de jeugdzorg afwachten voordat er een drastische wijziging wordt doorgevoerd.'


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn vandaag 16:00

JobZ: Tzorg zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Tzorg. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:06

Ontbijten tussen de Amstelveense wijnranken: 'Amstelveen in 24Hrs' in volle gang

Amstelveen - Het evenement 'Amstelveen in 24Hrs' waarbij vandaag kris-kras door de gemeente talloze activiteiten beleefd kunnen worden is in volle gang. Vanmorgen was het al vroeg een drukte van belang bij de Amstelveense wijngaard De Amsteltuin, waar inwoners konden genieten van een uniek champagne-ontbijt tussen de wijnranken.

Sport vandaag 10:00

Bart Muns: Topscorer in Amerika

Amstelveen - De 19-jarige Bart Muns verruilde zijn leven in Nederland voor een avontuur in Amerika. De Amstelvener koos voor een opleiding die hij kon combineren met zijn grote passie: voetbal!

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 14:55

Volledig ondergescheten loopvlonder Ouderkerkerplas kan niet morgen weer open

Ouderkerkerk aan de Amstel - De sinds de coronamaatregelen afgesloten loopvlonder over de Ouderkerkerplas kan pas weer worden geopend na een grondige schoonmaakbeurt. De vlonder is in de afgelopen 1,5 jaar sterk vervuild geraakt door vogelpoep en is niet meer veilig voor wandelaars.