Speciaal voor kinderen: Kunst-werken met India

AMSTELVEEN - Amstelveense kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen op zondag 17 mei in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50 deelnemen aan een speciaal project, onder de noemer Kunst-werken met India. De beloning: een heuse expositie in het gerenommeerde Amstelveense museum.

Leeftijdsgenoten uit Vijayawada (een grote stad in de Indiase staat Andhra Pradesh) nemen ook deel aan het project. In Tulip Garden, een Indiaas tehuis voor kansarme, zieke en gehandicapte kinderen zijn de afgelopen weken tal van werkstukken gemaakt (foto), die door vrijwilligers van SDWH mee naar Nederland worden genomen. SDWH (www.sdwh.nl)  beheert in het oosten van India drie tehuizen, waaronder Tulip Garden.

Expositie
Amstelveense kinderen kunnen zondag de 17e op hun beurt naar hartelust schilderen en knipsels of ander decoratief materiaal plakken tijdens een speciale workshop van 11.00 tot 13.00 uur. De kunstwerken van de kinderen uit India en Nederland worden uiteindelijk van 20 tot en met 25 mei gezamenlijk tentoongesteld bij Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50.

Workshop
Deelname aan de workshop is gratis. Vooraf aanmelden – onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer – is noodzakelijk: directiesecretariaat@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.