Pixabay.com

Speciale regeling woningzoekenden in leeftijd 28-34 jaar eindigt: 2023 laatste jaar

Amstelveen - Amstelveense woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar kunnen zich binnenkort weer aanmelden voor de Maatwerkregeling Wonen 2023. Daarmee maken zij kans op 1 van de 20 huurwoningen die sinds 2019 jaarlijks beschikbaar beschikbaar worden gesteld binnen deze speciale regeling. Wethouder Adam Elzakali meldt in een persbericht van de gemeente dat 2023 het laatste jaar is van deze maatwerkregeling, door het nieuwe puntsensysteem dat 16 januari is ingevoerd.

Amstelveners tussen 28 en 34 jaar die al lang staan ingeschreven bij WoningNet en actief zoeken naar hun eerste woning in Amstelveen kunnen moeilijk een woning vinden. Dit komt mede doordat zij op hun 28e verjaardag hun voorkeurspositie als jongere kwijtraken. Daarom besloot het college van B en W in 2019 om deze groep direct te bemiddelen naar hun eerste sociale huurwoning in Amstelveen.

Dit jaar weer 20 woningen

Sinds 2019 zijn elk jaar 20 woningen via de regeling Maatwerk Wonen toegewezen aan 28 tot 34-jarigen die niet beschikken over een zelfstandige woning. In samenspraak met woningcorporatie Eigen Haard worden in 2023  weer 20 woningen ingezet voor deze Maatwerk Wonen regeling. Woningzoekenden kunnen eenmalig een woning aangeboden krijgen als zij voldoen aan de criteria. Aanmelding voor de regeling en de beoordeling doet de gemeente.

Amstelveen: Hoogste woondruk van NL

Wethouder Adam Elzakalai (Wonen): 'Amstelveen heeft de hoogste woondruk van Nederland. Heel veel mensen willen in Amstelveen wonen. Wij vinden het als college van B en W belangrijk om deze groep, die anders buiten de boot valt door deze hoge woondruk, toch een kans te geven in Amstelveen.'

Nieuw puntensysteem, laatste jaar maatwerkregeling

Elzakalai: 'We verwachten dat het nieuwe puntensysteem voor sociale huurwoningen dat op 16 januari is ingegaan, deze doelgroep meer kansen biedt op de woningmarkt. Door actief te zoeken krijg je namelijk meer punten en kom je hoger op de lijst. In sommige gevallen kun je ook situatiepunten krijgen. Dit zal daarom het laatste jaar zijn van deze maatwerkregeling.'

Criteria voor de maatwerkoplossing

De criteria voor de maatwerkoplossing zijn samengevat:

  • dat de woningzoekende tussen de 28 tot en met 34 jaar is.
  • De woningzoekende is ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen (ingeschreven in de Basisregistratie Personen).
  • De woningzoekende zoekt ten minste zes jaar naar een woning via WoningNet, waarbij minimaal de laatste zes maanden ten minste drie keer is gereageerd op een woning. K
  • Kandidaten mogen binnen de regeling Maatwerk Wonen van 2019 t/m 2022 geen aangeboden woning geweigerd hebben.
  • Zij hebben een inkomen op basis waarvan zij recht hebben op een sociale huurwoning (€ 44.035 bij éénpersoonshuishoudens, € 48.625 bij meerpersoonshuishoudens)
  • Maatwerk Wonen 2023 is alleen voor woningzoekenden die nog geen reguliere woonruimte hebben.

Aanmelden van 13 februari tot 1 april

Woningzoekenden die op basis van de gestelde criteria in aanmerking komen voor de regeling, kunnen zich tussen 13 februari en 31 maart 2023 melden via het online aanmeldformulier op de website www.amstelveen.nl/maatwerkwonen


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.