Speciale wens gaat in vervulling in Cobra Museum Amstelveen

Speciale wens gaat in vervulling in Cobra Museum Amstelveen Foto: Vriendenloterij.nl/Vriendenfonds, Roy Beusker

Amstelveen – Met een tijdelijke tentoonstelling van een twintigtal werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking in het Cobra Museum Amstelveen is een langgekoesterde wens van Femke Riel in vervulling gegaan.


- Lees verder onder deze advertentie -

Femke zet zich al jaren in om kunst van kunstenaars met een verstandelijke beperking naar een markt zonder beperking te brengen. Dankzij een aanvraag van HandicapNL bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij kon die wens worden vervuld.

hetWerkvan

Femke is met haar Stichting hetWerkvan een bijzondere relatie van HandicapNL. Eerder op de dag werd Femke Riel door Linda Ostendorp van HandicapNL naar Amstelveen gelokt. Daar dook VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors met haar cameraploeg op om Femke met een bijzonder cadeau te verrassen: een schilderij van haar zwager Derk Wessels. Derk is kunstenaar, heeft het syndroom van Down en is tevens Femke’s grote inspiratiebron.

Verrassing compleet

Femke werd vervolgens door Irene Moors meegenomen naar het Cobra Museum. Daar werd ze verrast met een tentoonstelling van kunstwerken, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Deze bijzondere expositie is nog tot en met 25 november 2018 te zien in het museum. Uiteraard ontbreekt het werk van Derk niet. De verrassing werd compleet toen familie, vrienden én de kunstenaars zelf tevoorschijn kwamen.

Kunstenaars met verstandelijke beperking

Femke is initiatiefnemer van Stichting hetWerkvan en samen met HandicapNL wordt jaarlijks de BuitenGewoon Kunst tour gehouden waarbij kunstenaars met een verstandelijke beperking inspiratie opdoen en een podium krijgen voor hun werk. Voor HandicapNL is haar jarenlange inzet de reden om in samenwerking met het VriendenFonds van de VriendenLoterij haar te verrassen en zo haar droom te verwezenlijken.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Foto: Roy Beusker

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties