Vriendenloterij.nl/Vriendenfonds, Roy Beusker

Speciale wens gaat in vervulling in Cobra Museum Amstelveen

Amstelveen – Met een tijdelijke tentoonstelling van een twintigtal werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking in het Cobra Museum Amstelveen is een langgekoesterde wens van Femke Riel in vervulling gegaan.

Femke zet zich al jaren in om kunst van kunstenaars met een verstandelijke beperking naar een markt zonder beperking te brengen. Dankzij een aanvraag van HandicapNL bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij kon die wens worden vervuld.

hetWerkvan

Femke is met haar Stichting hetWerkvan een bijzondere relatie van HandicapNL. Eerder op de dag werd Femke Riel door Linda Ostendorp van HandicapNL naar Amstelveen gelokt. Daar dook VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors met haar cameraploeg op om Femke met een bijzonder cadeau te verrassen: een schilderij van haar zwager Derk Wessels. Derk is kunstenaar, heeft het syndroom van Down en is tevens Femke’s grote inspiratiebron.

Verrassing compleet

Femke werd vervolgens door Irene Moors meegenomen naar het Cobra Museum. Daar werd ze verrast met een tentoonstelling van kunstwerken, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Deze bijzondere expositie is nog tot en met 25 november 2018 te zien in het museum. Uiteraard ontbreekt het werk van Derk niet. De verrassing werd compleet toen familie, vrienden én de kunstenaars zelf tevoorschijn kwamen.

Kunstenaars met verstandelijke beperking

Femke is initiatiefnemer van Stichting hetWerkvan en samen met HandicapNL wordt jaarlijks de BuitenGewoon Kunst tour gehouden waarbij kunstenaars met een verstandelijke beperking inspiratie opdoen en een podium krijgen voor hun werk. Voor HandicapNL is haar jarenlange inzet de reden om in samenwerking met het VriendenFonds van de VriendenLoterij haar te verrassen en zo haar droom te verwezenlijken.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Foto: Roy Beusker


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.