De Amstelveense Benthe Essink in actie. [Beeld: Pim Waslander, Sportworx]

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Benthe is 17 jaar en begon 10 jaar geleden bij VVO in Ouderkerk aan de Amstel bij haar moeder en oma met volleybal, tegenwoordig speelt ze bij US Amsterdam. In 2022 werd Benthe al Nederlands beachvolleybalkampioen (<17) en vorig jaar bemachtigde ze zilver (< 21).

Voor het beachen traint ze samen met Lieke in Werkendam en de Amstelbeachclub in Ouderkerk waar Benthe ook trainingen geeft aan de jeugd. De verwachtingen zijn hooggespannen: Benthe en Lieke wisten op het vorige toernooi van Queen of the Court in Tilburg een vierde plek te bereiken en hopen uiteraard op een podiumplaats in Amstelveen.

Betcity Queen & King of the Court

Betcity Queen & King of the Court vindt op 22 en 23 juni plaats tijdens AmstelveenBeach. Het is een beachvariant waarbij vijf teams van elk 2 spelers tegelijkertijd starten: twee teams op het veld en drie teams ernaast. Het team dat een rally verliest moet direct het veld verlaten waarop een nieuw team die plaats overneemt. Zo gaat de carroussel door, terwijl de klok onverbiddelijk doortikt: het is een spectaculaire vorm van beachvolleybal, die je het beste met eigen ogen kan zien.

In deze nieuwe discipline van het beachvolleybal gebeurt er altijd wat op het veld. Publiek zal ogen tekort komen en kunnen genieten van schitterende rally's. Er staat hen, naast de Amstelveense Benthe, een mooi deelnemersveld te wachten. 

Drie op een rij voor Stok/van der Made? 
Bij de dames hebben Rianne Stok en Serena van der Made namelijk eem gerede kans om hun derde titel op rij te pakken. In Nijmegen en Zaandam bleken zij al de besten, maar het spelconcept van Queen of the Court vergt toch een andere benadering. Iets wat de ervaren Annemieke Driessen als geen ander zal weten, zij komt dit weekend uit met Maren de Jong. Marly Bak en Bjorna Gras, goed voor zilver in Tilburg en Zaandam, zullen inmiddels wel zijn uitgekeken op die tweede plaats en er alles aan doen ditmaal de hoogste trede te beklimmen. 

Sonneville/van der Wel verdedigen titel
Bij de mannen zijn Tom Sonneville en Bram van der Wel weer van de partij. Met hun deelname meteen ook een titelkandidaat. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland weten hoe zij een King of the Court toernooi moeten aanvliegen. In Zutphen, eerder dit seizoen, gingen zij er met de hoofdprijs vandoor. Maar, er staat een brede top bij de mannen dit weekend. Thijmen Heemskerk/Mick Toet en Cain van Hal/Mart van Werkhoven complementeren de top drie. Beide teams lieten afgelopen weken zien in uitstekende vorm te verkeren. 

Kom dus zeker kijken bij AmstelveenBeach dit weekend!

Beeld: Pim Waslander, Sportworx


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.