Speelsters Pinoké kronen zich tot wereldkampioen

Speelsters Pinoké kronen zich tot wereldkampioen Foto: Ilja Jansen, Carlijn Voermans en Marjolein de Broekert

Amstelveen – Diverse speelsters van hockeyclub Pinoké hebben deze zomer bijzonder hoge ogen gegooid tijdens de Masters World Cup in Spanje. Ilja Jansen, Marjolein de Broekert en Carlijn Voermans (spelend in dames Veteranen A van Pinoké) werden zelfs wereldkampioen met het 45+-team.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het team, dat werd getraind en gecoacht door de van de Amstelveense hockeyclub HIC afkomstige Michiel Vastenou en Dimitry Roschar, speelde succesvol poulewedstrijden tegen Schotland, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw Zeeland. Na in de halve finale het stugge Rusland verslagen te hebben, kroonde het team zich tot wereldkampioen na winst op aartsrivaal Engeland in een bloedhete finale.

Foto: Dimitry Roschar, manager Kari-Anne en Michiel Vastenou

De Exin Masters World Cup (voor hockeyers vanaf 35 jaar en ouder ) werd van 27 juli tot en met 5 augustus gehouden in Egara vlakbij Barcelona. Er deden 135 teams uit 25 landen mee. Nederland werd vanuit Masters Hockey Nederland door 7 teams vertegenwoordigd in diverse leeftijdscategorieën, waarbij hockeyclub Pinoke zoals goed was vertegenwoordigd.

40+

In de categorie 40+ speelden Baukje Heemskerk, Maaike van der Kamp, Kim Cornelissen en Esther Zillig van Pinoké (uitkomend voor Dames Veteranen A), met Noortje Hermes als manager. Het 40+ team behaalde de vierde plaats na een zinderende, maar helaas verloren strijd tegen Argentinië in de halve finale.

50+ en 55+

Het heren 50+ team met in de gelederen Pinoké-speler Seerp Gratema en Hurley-speler Robert Roskam, behaalde een zilveren medaille. Het dames 55+ team met Fransje Bijnen viel helaas buiten de prijzen. Volgend jaar staat er een EK op de planning, wellicht met wederom een grote bijdrage vanuit de Amstelveense hockeyclubs.

Het volledige 45+team met staf na de gewonnen finale tegen aartsrivaal Engeland.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties