Sport in Amstelveen (13), iedereen aan het sporten

Sport in Amstelveen (13), iedereen aan het sporten

AMSTELVEEN - Van atletiek tot zwemmen en van de kunstcollectie in het Cobra Museum tot een dancefeest in P60. Amstelveen heeft meer te bieden dan je denkt en nu is er dé manier om daar kennis mee te maken: de Sport- en Cultuurkaart, de ingang tot de Amstelveense sport- en cultuurwereld.

Het idee is even simpel als geniaal. Eenmaal geactiveerd biedt de kaart met een maandabonnement onbeperkt toegang tot talloze sportactiviteiten en instuiven, waardoor je aan alle takken van sport kunt snuffelen. Sterker nog, als het bevalt, kun je er gewoon gebruik van blijven maken. “Het doel is iedereen laagdrempelig kennis te laten maken met sport en cultuur”, zegt Joris van Soerland van Sportbedrijf Amstelveen, waar de kaart wordt uitgegeven.

Voorproefje
5000 kinderen in het basisonderwijs hebben voor de zomer de op naam gestelde kaart ontvangen. Iets minder dan de helft, 2100 om precies te zijn, heeft de kaart inmiddels geactiveerd en er ook actief gebruik van gemaakt. Zij hebben afgelopen zomer al een voorproefje gehad van het aanbod. Tot 1 september kan de uitgegeven kaart nog steeds gratis worden geactiveerd en gebruik worden gemaakt van het aan de kaart gelinkte sportaanbod. Daarna kun je beslissen om een abonnement (10 euro per maand) te nemen. Als je de kaart na 1 september aanschaft, zit het abonnement er direct bij.

“Zwembad en jumpers waren het meest populair”, weet Van Soerland. “En dan te bedenken dat in de zomermaanden alleen de woensdag in het aanbod van het zwembad zat. Om De Meerkamp als voorbeeld te nemen, na 1 september kun je met een geactiveerde Sport- en Cultuurkaart van maandag tot en met zaterdag, de vakantieperioden uitgezonderd, onbeperkt gebruik maken van het zwembad.”

Uitgebreid
Het al uitgebreide aanbod van sportactiviteiten met de Sport- en Cultuurkaart zal na 1 september nog aanzienlijk groeien, volgens Van Soerland. En nee, daarmee ontneem je de vereniging niet de kans om zelf leden te werven met instuiven. “Je moet het aanvullend zien om jongeren, maar straks ook ouderen, met sport en het verenigingsleven kennis te laten maken.”

Dan: “De clubs moeten hun eigen aanbod en dat wat ze bijvoorbeeld in het aanbod van de Sport- en Cultuurkaart strikt gescheiden houden. Bijvoorbeeld een uur in de week reserveren voor houders van de kaart met abonnement. Dan hoop je natuurlijk dat ze de betreffende sport leuk gaan vinden en blijven hangen bij de club door lid te worden. Het doel is heel Amstelveen in beweging te krijgen en dat willen we makkelijker maken met deze kaart. Uiteindelijk profiteert iedereen ervan, sporter en vereniging!”

Voor meer informatie, het aanbod en het activeren van de kaart kun je terecht op de website van het Sportbedrijf Amstelveen.


Reacties