Sport in Amstelveen (30), ‘dat is een, twee, én drie...’

AMSTELVEEN – ‘...en hij staat!’. NOS-commentator Hans van Zetten was lyrisch toen Epke Zonderland bij de Olympische Spelen in Londen zijn ‘triple’ maakte en... soepeltjes op zijn voeten terechtkwam, waarmee hij goud veroverde. Turnen, het gebeurt ook in Amstelveen.

Zelfs olympisch kampioen Epke Zonderland is ooit als jong ventje bij de plaatselijke turnvereniging begonnen, zoals in Amstelveen jonge meisjes en jongetjes nu hun eerste koprollen maken, hun eerste sprong over dat in hun ogen enorm hoge ‘paard’ proberen en onzeker wiebelend hun stapjes zetten op de evenwichtsbalk. Misschien zit daar wel de toekomstig olympisch kampioen tussen.

Roots
Is er een Amstelveense historie in de (inter)nationale turnwereld. Zeker weten dat Amstelveense turnsters altijd hun weg wisten te vinden in het wedstrijdturnen. Natasja Zegwaard en Pauline Siemers bijvoorbeeld, twee meiden die hun roots in Amstelveen hebben en hun turnkwaliteiten in het wedstrijdcircuit wisten te vertalen.

Odin, FIT en i-Turn zijn in Amstelveen op verschillende locaties te vinden om je turntalenten te ontdekken en te ontwikkelen. En natuurlijk worden de allerjongste turners en turnsters niet gelijk in de ringen gehesen of aan de ongelijke leggers gehangen. Verder bestaat er naast het turnen ook acrogym, rithmische gymnastiek en is er natuurlijk ook recreatief turnen. En wie weet, juicht Nederland voor jou op de Spelen van...


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.