Sport verbindt nieuwkomers met Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen Sport is een nieuw initiatief gestart met de Stichting StartSolutions. De stichting bevordert integratie van nieuwkomers in Amstelveen en organiseert (sport)activiteiten om isolement tegen te gaan. 

Het college van B&W bracht op dinsdag 1 september een werkbezoek aan het bestuur van de stichting met onder andere voorzitter Bert Heeren en de directeur van Amstelveen Sport, Heleen van Ketwich Verschuur.

StartSolutions is ontstaan door nieuwkomers zelf. De eerste periode dat nieuwkomers in Nederland zijn, worden ze geholpen door Vluchtingenwerk. Na die tijd zijn ze op zichzelf aangewezen en lopen ze vaak tegen dingen aan zoals het invullen van formulieren, het goed eigen worden van de Nederlandse taal, het vinden van sociale contacten om isolement tegen te gaan en meer van dat soort zaken.

De samenwerking van de stichting met Amstelveen Sport is een win-winsituatie. De stichting kan activiteiten ontplooien voor nieuwkomers zoals taalcursussen, sportactiviteiten. Anderzijds beheert de stichting de sportkantine voor Amstelveen Sport. Zij zorgen voor bezetting achter de bar en verzorgen de catering voor sporters tijdens sportactiviteiten. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Het college was onder de indruk van het werk van de stichting en de samenwerking met Amstelveen Sport: ”Een mooi initiatief dat nieuwkomers helpt om hun weg in Amstelveen te vinden en daarmee inburgering te bevorderen”. Het college nodigde de stichting dan ook uit om mee te denken met het nieuwe beleid rond inburgering dat dit jaar ontwikkeld gaat worden.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:14

Gemeente in gesprek met bewoners Bovenkerk over verkeersplannen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen meldt in gesprek te zijn met bewoners uit Bovenkerk, omdat er grote zorgen zijn over een toename van (sluip-)verkeer als gevolg van de aan te leggen bussluis voor de Urbanuskerk (hoek Noorddammerlaan-Legmeerdijk).

Algemeen vandaag 10:06

Boek ’Rugzakverhalen’ van Amstelvener Kasper Koster genomineerd

Amstelveen - Het boek Rugzakverhalen van Amstelvener Kasper Koster is in de BoekGoud-verkiezing van uitgeverij Boekscout verkozen tot beste boek in zijn genre. Koster strijdt nu met drie genrewinnaars om de titel 'Boek van het jaar' van zijn uitgeverij.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (45)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 45e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Nesserlaan.

Corona Amstelveen gisteren 19:01

Lockdown blijft, avondklok blijft: iets meer ruimte voor grotere winkels

Amstelveen - De lockdown blijft, de avondklok blijft en het negatief reisadvies blijft. De coronacijfers zijn volgens het kabinet dermate zorgelijk dat er de komende twee weken geen versoepelingen mogelijk zijn. Wel worden enkele aanpassingen en correcties doorgevoerd in de huidige maatregelen.

Algemeen gisteren 14:13

Sloop pastorie Annakerk gestart, kerk blijft behouden

Amstelveen - De fysieke sloop van de pastorie van de Annakerk is begonnen. De pastorie, die vast zit aan de kerk, moet wijken voor de verbreding en verdieping van Rijksweg A9 door Amstelveen. De Annakerk zelf blijft staan.

Algemeen gisteren 11:29

Vrouwen hangen vuile was buiten

Amstelveen - In de wijk Bankras-Kostverloren hebben diverse bewoonsters 'de vuile was buiten gehangen'.