Sport verbindt nieuwkomers met Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen Sport is een nieuw initiatief gestart met de Stichting StartSolutions. De stichting bevordert integratie van nieuwkomers in Amstelveen en organiseert (sport)activiteiten om isolement tegen te gaan. 

Het college van B&W bracht op dinsdag 1 september een werkbezoek aan het bestuur van de stichting met onder andere voorzitter Bert Heeren en de directeur van Amstelveen Sport, Heleen van Ketwich Verschuur.

StartSolutions is ontstaan door nieuwkomers zelf. De eerste periode dat nieuwkomers in Nederland zijn, worden ze geholpen door Vluchtingenwerk. Na die tijd zijn ze op zichzelf aangewezen en lopen ze vaak tegen dingen aan zoals het invullen van formulieren, het goed eigen worden van de Nederlandse taal, het vinden van sociale contacten om isolement tegen te gaan en meer van dat soort zaken.

De samenwerking van de stichting met Amstelveen Sport is een win-winsituatie. De stichting kan activiteiten ontplooien voor nieuwkomers zoals taalcursussen, sportactiviteiten. Anderzijds beheert de stichting de sportkantine voor Amstelveen Sport. Zij zorgen voor bezetting achter de bar en verzorgen de catering voor sporters tijdens sportactiviteiten. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Het college was onder de indruk van het werk van de stichting en de samenwerking met Amstelveen Sport: ”Een mooi initiatief dat nieuwkomers helpt om hun weg in Amstelveen te vinden en daarmee inburgering te bevorderen”. Het college nodigde de stichting dan ook uit om mee te denken met het nieuwe beleid rond inburgering dat dit jaar ontwikkeld gaat worden.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 19:49

Proef Vietnam in nieuwe delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Het Kostverlorenhof is alweer enige tijd een parel rijker: MayVy. Een kleurrijke winkel met heerlijke producten uit Vietnam en Zuid-Oost Azië. Eigenaresse Willow Le vertelt waarom ze haar carrière als data specialist in de E-commerce stopzette om haar passie te volgen: lekker eten! Als Vietnamese is eten onderdeel van haar levensstijl. En juist dat wil ze het Amstelveense publiek laten proeven.

Wonen gisteren 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP).