Jan Snellen van Sportcentrum VU

Sportcentrum voor iedereen

Amstelveen - In het hart van Uilenstede staat Sportcentrum VU. Het vernieuwde en opgeknapte sportcentrum biedt werkelijk voor ieder wat wils: van competitieve sporten voor studenten tot fitness, spinning en yoga voor ouderen.

In combinatie met de fijne horecagelegenheid is Sportcentrum VU echt een sportieve en gezellige ontmoetingsplek voor de hele buurt.

35 verschillende sportlessen

Het aanbod van het Sportcentrum VU kent ruim 35 verschillende sportlessen die verspreid over alle zeven dagen in de week worden aangeboden. 'Je kunt het zo gek niet bedenken of we bieden het.’Aan het woord is Jan Snellen, directeur van Sportcentrum VU.

'We bieden paaldansen, kickboksen, zwemmen, volleybal en ga zo maar door. De competitieve sporten zijn uitsluitend voor de studenten; alle overige sporten zijn voor iedereen. Zowel jong als oud is bij ons van harte welkom.'

Alle leeftijden

Sportcentrum VU maakt deel uit van de Vrije Universiteit. 'De universiteit vindt het belangrijk om zoveel mogelijk deel uit te maken van de maatschappij’, legt de directeur uit. 'Dat vinden wij ook; daarom willen we benadrukken dat onze deuren openstaan voor iedereen. Ook voor mensen uit de buurt.

Lessen die bijvoorbeeld uitstekend geschikt zijn voor mensen die wat ouder zijn, zijn spinning, yoga, fitness of hardlopen. Al hebben we ook een onwijs leuke veteranencompetitie. Kortom, ook voor hen is er bij ons genoeg te kiezen.'

Intake

Wie komt sporten bij Sportcentrum VU ontvangt eerst een persoonlijk intakegesprek waarin de wensen, doelen en eventuele belemmeringen worden besproken. 'Wij hebben veel bewegingswetenschappers in dienst, waardoor we iedere sporter de juiste begeleiding kunnen bieden.

Indien gewenst stellen we samen een persoonlijk beweegprogramma op waarmee we werken aan de gestelde doelen. Dat geldt ook voor mensen met een ziekte, beperking of blessure; de beweegprogramma’s maken we helemaal op maat. Wij hebben een diëstiste, fysiotherapeuten en podologen in huis, dus alle lijnen zijn hier kort.'

Gratis dagpas

Wie nieuwsgierig is naar het aanbod van Sportcentrum VU kan een gratis dagpas aanvragen, waarmee gedurende één etmaal alle sporten kunnen worden uitgeprobeerd. Enthousiast? Dan volgt de keuze uit een abonnement voor een week, maand, kwartaal, half jaar of jaar.

'Heel overzichtelijk', zegt Jan. 'Open en transparant, dat vinden wij belangrijk. Wij doen niet aan kleine lettertjes; is de termijn van je abonnement voorbij, dan is hij ook echt voorbij en moet je een nieuwe aanschaffen. Niets wordt zomaar verlengd.'

Sportcentrum VU bevindt zich aan Uilenstede 100 en is doordeweeks geopend van 8.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie? www.sportcentrumvu.nl

[ Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 32, September 2018]


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.