Veel vuurwerk bij de derby RODA'23-Sporting Martinus (Beeld: Jaap Maars)

Sporting Martinus verslaat jubilerend RODA'23 in dé derby: de foto's

Amstelveen - In dé voetbalderby van Amstelveen heeft Sporting Martinus het jubilerende RODA'23 een gevoelige nederlaag toegebracht in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen. In een sfeervol Bovenkerk werd een kwartier voor tijd de eindstand bepaald: 0-1. Fotograaf Jaap Maars maakte een fotoverslag.

Om 14.00 brandde de derby, voorafgegaan door vuurwerk, los voor een vol huis. Roda speelde voor deze gelegenheid in een speciaal zwart/wit tenue waarme de club 100 jaar geleden startte.

Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd maar de verlossende goal voor Sporting Martinus viel 15 minuten voor het einde. 

Roda23-Sp.Martinus 05.jpg

Roda23-Sp.Martinus 11.jpg

Roda23-Sp.Martinus 07.jpg

Roda23-Sp.Martinus 09.jpg

Roda23-Sp.Martinus 08.jpg

Roda23-Sp.Martinus 10.jpg

Roda23-Sp.Martinus 12.jpg

Roda23-Sp.Martinus 13.jpg

Roda23-Sp.Martinus 14.jpg

Roda23-Sp.Martinus 18.jpg

Roda23-Sp.Martinus 15.jpg

Roda23-Sp.Martinus 16.jpg

Roda23-Sp.Martinus 17.jpg

Roda23-Sp.Martinus 22.jpg

Roda23-Sp.Martinus 20.jpg
Foto's: Jaap Maars

Bonusfoto: voor aanvang van de derby troffen oud-spelers elkaar in een wedstrijdje op een klein veld. De helden van weleer werden op de gevoelige plaat vastgelegd.
Roda23-Sp.Martinus 03.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.