St. Urbanuskerk Bovenkerk na zes jaar weer open

AMSTELVEEN – Het bekendste gezicht van Bovenkerk gaat weer open. Na een renovatie van bijna zes jaar wordt de St. Urbanuskerk op zaterdag 21 mei feestelijk heropend. In augustus van 2010 werd het kerkgebouw onmiddellijk gesloten, omdat de veiligheid van kerkbezoekers niet gegarandeerd kon worden.

Renovatie
‘Toen we de boel sloten vielen de stenen letterlijk uit het gewelf. Het heeft, vanwege financiële redenen, lang geduurd. En je komt altijd meer dingen tegen dan je in eerste instantie verwacht, maar dat is niet zo gek met een gebouw van 140 jaar oud’, zo zegt Clem Venne, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.

Opening
‘We zijn blij dat we weer open kunnen’, aldus Venne. 21 mei zal om 19:00 de feestelijke opening plaatsvinden, gevolgd door een receptie.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.