De tijdelijke brug over het Kazernepad (foto) was wel op tijd gereed

Staaltekort speelt A9-project Amstelveen parten: aanleg tijdelijke brug vertraagd

Amstelveen - Tegenslag bij het A9 project in Amstelveen: door een tekort aan staal in Nederland lukt het hoofdaannemer VeenIX  niet om op tijd éen van de tijdelijke voetgangers- en fietsbruggen over de snelweg aan te leggen.

Dat meldt Rijskwaterstaat. De tijdelijke brug die aan de oostkant van de Keizer Karelweg  moet verriijzen en op 30 augustus gereed zou moeten zijn, komt niet op tijd af omdat het materiaal voor de brug niet op tijd geleverd kan worden. De fietsbrug langs de Keizer Karelweg moet gebouwd worden van stalen elementen, waar volgens Rijkswaterstaat een tekort aan is in Nederland.

Omleiding: pendelbus en steigerbuizenbrug

Door de tegenvaller blijft de omleiding voor fietsers via het Bovenlandpad in Amstelveen gehandhaafd tot de tijdelijke voetgangers- en fietsbrug wel gereed is. Voor voetgangers wordt er als noodvoorzieining een tijdelijke brug van steigerbuizen gebouwd. Mindervaliden worden met een pendelbus van noord naar zuid en vice versa gebracht.

KKW-zonder-logo-1536x839.png

Voetgangersbrug

De route voor voetgangers volgt de groene lijn op de bovenstaande afbeelding (klik op het kaartje voor groot formaat). De tijdelijke brug wordt over de oprit richting Holendrecht geplaatst. De brug is niet geschikt om met een fiets aan de hand overheen te gaan. Fietsers worden omgeleid via het Bovenlandpad.

Pendelbus voor mindervaliden

De pendelbus rijdt via de Keizer Karelweg van noord naar zuid en vice versa. De op- en uitstap locaties zijn in het busstation van het Stadshart en aan de Burgemeester Rijnderslaan. Dit is aangegeven met de paarse stippen op onderstaande afbeelding. De pendelbus is te herkennen aan het VeenIX logo op de ramen. Er is geen tijdschema, de busjes staan voor u klaar.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.