Karel Gietelink (Beeld: Pim Waslander)

Staande ovatie voor Karel Gietelink bij winnen Peter Post Oeuvreprijs

Amstelveen - Een staande ovatie voor Karel Gietelink. De alom geliefde judoka kreeg gisterenavond tijdens het Amstelveen Sportgala onder luid applaus de Peter Post Oeuvre award 2022 uitgereikt. ‘Karel is een sieraad voor de sport en een voorbeeld voor sportief Amstelveen,’ zo sprak juryvoorzitter Peter Bot.

De uitreiking van de Award was een van de hoogtepunten van het Amstelveen Sportgala (lees hier alles), want iedereen in de zaal gunde Gietelink de prijs.

Respect

'Karel heeft honderden jeugdigen via de sport plezier gebracht en discipline en sportiviteit bijgebracht. Maar boven alles telt bij hem respect. Welk niveau je ook hebt, ieder mens is belangrijk, of je nu wereldkampioen bent of beginner, hij behandelt iedereen hetzelfde,' zo sprak Peter Bot.

Bescheiden

Bot prees ook de bescheidenheid van Gietelink en memoreerde zijn indrukwekkende erelijst, waaronder acht individuele judotitels en vele ploeg- en teamtitels. Gietelink is leraar en mentor 7e Dan, Leraar jiu-jutsu/karate en judo, oud-bondscoach van de damesploeg van 1974-1990 Ontelbaar Amstelveners hebben bij Gietelink judo geleerd. Eerder kreeg hij al de  bronzen ere-legpenning van de gemeente Amstelveen uitgereikt.

Peter Post Oeuvreprijs

De Peter Post Award wordt toegekend aan een persoon met één of meerdere kenmerken: een (oud) topsporter, met een (inter)nationale carrière die een connectie heeft met Amstelveen en die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, na zijn of haar actieve carrière werkzaam is geweest of gebleven binnen de sport. Tennisser Rolf Thung en volleybalgrootheid Agnes Brunninkhuis waren de eerdere winnaars van deze bijzondere award.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'