Karel Gietelink (Beeld: Pim Waslander)

Staande ovatie voor Karel Gietelink bij winnen Peter Post Oeuvreprijs

Amstelveen - Een staande ovatie voor Karel Gietelink. De alom geliefde judoka kreeg gisterenavond tijdens het Amstelveen Sportgala onder luid applaus de Peter Post Oeuvre award 2022 uitgereikt. ‘Karel is een sieraad voor de sport en een voorbeeld voor sportief Amstelveen,’ zo sprak juryvoorzitter Peter Bot.

De uitreiking van de Award was een van de hoogtepunten van het Amstelveen Sportgala (lees hier alles), want iedereen in de zaal gunde Gietelink de prijs.

Respect

'Karel heeft honderden jeugdigen via de sport plezier gebracht en discipline en sportiviteit bijgebracht. Maar boven alles telt bij hem respect. Welk niveau je ook hebt, ieder mens is belangrijk, of je nu wereldkampioen bent of beginner, hij behandelt iedereen hetzelfde,' zo sprak Peter Bot.

Bescheiden

Bot prees ook de bescheidenheid van Gietelink en memoreerde zijn indrukwekkende erelijst, waaronder acht individuele judotitels en vele ploeg- en teamtitels. Gietelink is leraar en mentor 7e Dan, Leraar jiu-jutsu/karate en judo, oud-bondscoach van de damesploeg van 1974-1990 Ontelbaar Amstelveners hebben bij Gietelink judo geleerd. Eerder kreeg hij al de  bronzen ere-legpenning van de gemeente Amstelveen uitgereikt.

Peter Post Oeuvreprijs

De Peter Post Award wordt toegekend aan een persoon met één of meerdere kenmerken: een (oud) topsporter, met een (inter)nationale carrière die een connectie heeft met Amstelveen en die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, na zijn of haar actieve carrière werkzaam is geweest of gebleven binnen de sport. Tennisser Rolf Thung en volleybalgrootheid Agnes Brunninkhuis waren de eerdere winnaars van deze bijzondere award.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.