Doneer jij je oude kleding aan Dolshe of aan Olcay?

Stadshart Amstelveen start Style Recycle Challenge met Olcay & Dolshe Gulsen

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen organiseert van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober 2022 een Style Recycle Challenge, waarbij zussen Olcay & Dolshe Gulsen de uitdaging met elkaar aangaan wie de meeste kleding inzamelt voor het goede doel.

Bezoekers van Stadshart Amstelveen worden opgeroepen om tijdens deze periode de kleding die zij niet meer dragen, in te leveren bij het speciale recycle-station in het Binnenhof: zij kunnen kiezen of zij hun kleding aan Olcay óf Dolshe doneren. Zij gaan zo de strijd met elkaar aan wie de meeste kilo’s kleding inzamelt.

Elke dag kans op prijzen

Donateurs geven hiermee hun kleding een tweede leven en maken elke dag kans op verschillende prijzen. De kleding wordt uiteindelijk gedoneerd aan Sympany, een textielinzamelingsbedrijf met een missie: werken aan een circulaire textielketen om bij te dragen aan een duurzamere wereld,’ zo meldt het winkelcentrum.

Style Recycle Challenge

Olcay Gulsen en haar zus Dolshe zijn ambassadeurs van de actie willen samen in totaal 1.000 kilo aan kleding inzamelen. Op het Binnenhof (tegenover ZARA) komt een holobox te staan dat dient als het recycle-station. Met een levensgrote projectie van de zussen Gulsen worden bezoekers toegesproken om hun kleding te doneren.

Treinreizen

De donateurs kunnen vervolgens de keuze maken of zij hun oude kleding inleveren bij Olcay of Dolshe. Bij een donatie aan Olcay maakt men kans op een duurzame treinreis naar Londen. Kiest men voor doneren aan Dolshe, dan kan er een treinreis naar fashionstad Parijs gewonnen worden. Bovendien ontvangen alle donateurs een winkaart, waarmee cadeausets en producten van de ondernemers uit het hele winkelcentrum te winnen zijn.

'Een opgeruimde
kledingkast geeft
frisse energie' 

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen vertelt: “Mijn zus Dolshe en ik ruimen onze garderobe regelmatig op. Kleding die wij niet meer dragen, maar kwalitatief nog goed is, krijgt een nieuw leven. Daarom vind ik dat deze challenge helemaal bij ons aansluit en we zetten ons hier dan ook graag voor in! We hopen hiermee ook andere mensen te inspireren om te gaan recyclen. Een opgeruimde kledingkast geeft frisse energie.”

Duurzaam in de industrie

Voor de Style Recycle Challenge gaat Stadshart Amstelveen een samenwerking aan met Sympany, één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. De kilo’s textiel die tijdens de Style Recycle Challenge worden verzameld bij Stadshart Amstelveen, geeft Sympany een nieuwe bestemming.

Wouter Reedijk, Manager Retail van Sympany vertelt: "Wij zijn trots op deze samenwerking met Stadshart Amstelveen, omdat wij mensen graag vertellen dat veel kleding echt nog een tweede leven kan krijgen. Al het textiel dat bezoekers van Stadshart Amstelveen inleveren en van goede kwaliteit is, sorteren wij en wordt door iemand anders gedragen." 

'Bij ons krijgt elk stukje
stof weer een
duurzame bestemming'

Wouter Reedijk, Sympany

"Niet meer draagbare kleding wordt gerecycled en verwerkt tot grondstof en ingezet voor nieuwe producten. Met deze samenwerking willen wij het mensen makkelijker en leuker maken om hun gebruikte kleding in te leveren. Bij ons krijgt elk stukje stof weer een duurzame bestemming. Een opgeruimde kast voor de bezoekers en goed voor het milieu.”

Groen winkelcentrum

Duurzaamheid speelt volgens het winkelcentrum een belangrijke rol voor het algehele Stadshart Amstelveen. Eduard Helwig, Winkelcentrum Manager van Stadshart Amstelveen laat weten: “Het winkelcentrum is een plek vol mode, beauty en lifestyle-items, waar dagelijks wordt gewerkt om het winkelcentrum zo groen mogelijk te houden. Tal van winkels en restaurants uit verschillende branches in Stadshart Amstelveen houden zich al bezig met een duurzaam(er) aanbod. Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk dit onderwerp is.”

Zo verkoopt kledingmerk kitikate babykleding van 100% biologisch katoen met GOTS-keurmerk en voert de Bijenkorf een ‘Groene Bij’-label voor duurzamere producten. Restaurant Anne&Max biedt steeds meer vegan opties aan op de menukaart en The Bodyshop maakt gebruik van duurzame en natuurlijke ingrediënten in hun producten, en de verpakkingen bestaan uit minder plastic en zijn recyclebaar.

Meer informatie

Gedurende de negen inzameldagen wil Stadshart Amstelveen de duurzaamheid binnen het winkelcentrum en van haar winkeliers in de spotlight zetten en uitdragen aan haar bezoekers. Voor meer informatie zie: https://www.stadshartamstelveen.nl/everydaygreen


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.