Stadshart Amstelveen volledig in feestdagensferen met verlichte beren

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen is volledig in feestdagensfeer gebracht. Vanaf vandaag tot en met 8 januari 2023 is onder andere de (verlichte) Berenparade weer te zien en is er allerlei feestdagenversiering aangebracht.

De berenfamilie bestaat dit jaar uit veertien metershoge verlichte beren verspreid door het gehele winkelcentrum. 

beer_stadshart.jpg
Foto: AmstelveenZ

Alle beren vertegenwoordigen een beroep: van bouwvakker tot brandweer en van dokter tot schoonmaker. In het Binnenhof kan men op de foto met een deel van de berenfamilie. Zelfs de metershoge beer die jarenlang in het winkelcentrum stond, is terug in een mini-versie.

IMG_0677.jpg
Foto: Stadshart Amstelveen

Beregoede nacht

Tevens is dit jaar het prentenboek ‘Een beregoede nacht’ te koop. Het verhaal over mascotte Sammie het zwijntje en de beren speelt zich af in Stadshart Amstelveen en is verkrijgbaar bij de receptie van het winkelcentrum, boekhandel Libris Venstra en Stadscafé de Pannenkoek. Het boek kost €7,50 en alle opbrengsten worden gedoneerd aan Stichting KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Bezoekers kunnen op zondag 27 november en 11 december van 10.30 tot 11.00 uur langskomen bij Stadscafé de Pannenkoek voor een gratis voorleessessie van het prentenboek. 

maddox.jpg
Foto: AmstelveenZ

Shopping Center Manager Eduard Helwig: 'De komst van De Berenparade in ons winkelcentrum is altijd een feest. Vanaf dat moment zijn ook alle winkels in de feestsferen en zorgen we met elkaar voor een magische winkelbeleving voor tijdens de dagelijkse boodschappen of de kerstinkopen en dat staat bij ons hoog in het vaandel. De ‘schitterende’ beren die worden vergezeld met andere dieren uit het dierenrijk, zorgen voor een sfeer die niet online te vinden is.'

stadshart_kerstverlichting.jpg

Voor meer informatie zie: www.stadshartamstelveen.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:00

Amstelveen in 24hrs op 3 juni: ook van alles te doen voor kinderen

Amstelveen - Ontdek je eigen stad op zaterdag 3 juni tijdens Amstelveen in 24hrs! Barsten jouw kinderen van de energie? Dan is dit écht iets voor jullie… Aankomende zaterdag is er door heel Amstelveen veel te doen, van sporten tot knutselen en van cultuur tot culinair.  Hieronder de leukste (en meest kindvriendelijke) tips voor komende zaterdag.

Algemeen gisteren 13:37

Amstelveen in top 5 slimste gemeenten van Nederland

Amstelveen - Net als op talloze onderzoekslijstjes, scoort Amstelveen weer eens hoog in een nieuw onderzoek.  Amstelveen zou op basis van een nationale intelligentie-index namelijk tot de Top 5 van gemeenten van Nederland behoren waar de slimste mensen wonen. 

Algemeen gisteren 09:42

Gemeente geeft minder uit aan jeugdzorgkosten dan begroot

Amstelveen - Amstelveen lijkt de landelijke trend van stijgende jeugdzorgkosten te doorbreken. Voor het eerst sinds 2015 vallen de kosten lager uit dan begroot. In 2022 was er € 22,9 miljoen gereserveerd voor de specialistische jeugdhulp terwijl de daadwerkelijke kosten zijn uitgekomen op € 18,5 miljoen. Hierdoor is 4,4 miljoen euro minder uitgegeven dan was voorzien, zonder dat dit ten koste ging van kwaliteit en inzet van de zorg.