Richard, al jaren het gezicht van Tanuki

Stadshart Horeca Hits (3): Kara Age van Izakaya Tanuki

Amstelveen - Nu de horeca weer volop open mag, belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze aflevering: Kara Age van Izakaya Tanuki.

Tanuki is al jaren ‘wereldberoemd’ in Amstelveen. Uit de hele regio komen de klanten af op de écht traditionele Japanse gerechten en smaken van de horecagelegenheid, gelegen aan de Pieter Lastmanweg nabij het politiebureau van Amstelveen.

Schoenen uit

De geliefde Japanse zaak, waar je volgens traditie je schoenen uitdoet voordat je aanschuift aan een van de lage traditionele Japanse tafels, heeft met de lockdown uiteraard een moeilijke tijd achter de rug, maar is dankbaar dat de klanten het restaurant niet vergeten zijn en ook gebruik maakten van de take-away en bezorgmogelijkheden.

De geliefde en immer bescheiden manager Richard is maar wat blij dat Tanuki weer open is. Goed nieuws: hij is zijn kunsten zeker niet verleerd. De vriendelijke topkok werkt al 25 jaar bij Tanuki en veel mensen zijn verzot op zijn gerechten en de intense gastvrijheid. Direct na de corona-versoepelingen stroomden de reserveringen al direct binnen’’, vertelt Richard. Sindsdien serveert zijn keukenteam weer met liefde tal van unieke Japanse specialiteiten.

Kara Age

Een van de beroemdste gerechten is al sinds jaar en dag Kara Age (gefrituurde kip). Het is niet alleen de favoriet van de grote Japanse klantenkring. ‘Maar ook van onze Nederlandse gasten,’ zegt Richard.

Tanuki biedt natuurlijk veel meer Japanse specialiteiten die allen de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de echte authentieke sushi. Tanuki is door de gevolgen van de lockdown momenteel op zoek naar personeel, voor zowel in de bediening als in de keuken. Iets voor jou? Neem dan snel contact op!

Izakaya Tanuki 
Pieter Lastmanweg 9
1181 XG Amstelveen
020 645 4650 
stadshart.izakayatanuki.com

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Politiek gisteren 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport gisteren 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.