Richard, al jaren het gezicht van Tanuki

Stadshart Horeca Hits (3): Kara Age van Izakaya Tanuki

Amstelveen - Nu de horeca weer volop open mag, belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze aflevering: Kara Age van Izakaya Tanuki.

Tanuki is al jaren ‘wereldberoemd’ in Amstelveen. Uit de hele regio komen de klanten af op de écht traditionele Japanse gerechten en smaken van de horecagelegenheid, gelegen aan de Pieter Lastmanweg nabij het politiebureau van Amstelveen.

Schoenen uit

De geliefde Japanse zaak, waar je volgens traditie je schoenen uitdoet voordat je aanschuift aan een van de lage traditionele Japanse tafels, heeft met de lockdown uiteraard een moeilijke tijd achter de rug, maar is dankbaar dat de klanten het restaurant niet vergeten zijn en ook gebruik maakten van de take-away en bezorgmogelijkheden.

De geliefde en immer bescheiden manager Richard is maar wat blij dat Tanuki weer open is. Goed nieuws: hij is zijn kunsten zeker niet verleerd. De vriendelijke topkok werkt al 25 jaar bij Tanuki en veel mensen zijn verzot op zijn gerechten en de intense gastvrijheid. Direct na de corona-versoepelingen stroomden de reserveringen al direct binnen’’, vertelt Richard. Sindsdien serveert zijn keukenteam weer met liefde tal van unieke Japanse specialiteiten.

Kara Age

Een van de beroemdste gerechten is al sinds jaar en dag Kara Age (gefrituurde kip). Het is niet alleen de favoriet van de grote Japanse klantenkring. ‘Maar ook van onze Nederlandse gasten,’ zegt Richard.

Tanuki biedt natuurlijk veel meer Japanse specialiteiten die allen de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de echte authentieke sushi. Tanuki is door de gevolgen van de lockdown momenteel op zoek naar personeel, voor zowel in de bediening als in de keuken. Iets voor jou? Neem dan snel contact op!

Izakaya Tanuki 
Pieter Lastmanweg 9
1181 XG Amstelveen
020 645 4650 
stadshart.izakayatanuki.com

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer 3 dec. 2023 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.