Daan Kroone [Beeld: AmstelveenZ]

Stadshart Horeca Hits (4): Borrelplank & Cava van Day Foodbar

Amstelveen - De horeca is weer volop open en AmstelveenZ.nl presenteert in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze vierde aflevering: de heerlijke borrelplanken vol met mediterraanse hapjes van Day Foodbar, gecombineerd met de enige echte cava van CavaTaria.

Day Foodbar behoeft nauwelijks introductie. De immer enthousiaste eigenaar Daan Kroone zette met zijn eigentijds ingerichte zaak enkele jaren geleden al een nieuwe standaard voor Amstelveen: hip en gezellig dankzij die heerlijke mediterrane invloeden: en dat gewoon in het Stadshart.

Visitekaartje

Voor veel Amstelveners is Day een echte favoriet. Natuurlijk werd ook Day zwaar getroffen door de coronacrisis, maar Daan heeft geen moment stilgezeten (sowieso is stilzitten niet zijn beste eigenschap) en probeerde hij daar waar het kon te improviseren. Hij vindt het geweldig dat alles nu weer open is en dat zijn team weer de terrassen kan bestormen. ‘De dames van Day zijn ons visitekaartje,’ zegt Daan trots.

team_day.jpg

Het vergrote terras van Day is een echte zomerse hotspot. Je kan er gezellig in de schaduw zitten onder de fraai gespannen tentdoeken, of je kiest een zitplek op het vlonderterras dat is aangelegd op de Stadspleinfontein.

Cavataria

Enkele echte bestsellers van Day zijn de geliefde borrelplanken met wisselende en uiterst smaakvolle mediterraanse hapjes voor 2 personen: Il Ripiano staat bovenaan de kaart en is een langlopende hit, maar ook de vegetarische versie (Il Veggiano) is bijzonder in trek. Gecombineerd met de heerlijke huiscava van ‘CavaTaria’ (de andere zaak van Daan Kroone in Amsterdam Zuid, ook een tip als u daar in de buurt bent) voelt een bezoekje aan Day als een echte traktatie.

Day Foodbar biedt natuurlijk nog veel meer: strijk er gerust neer ‘and have a great day!’

Day Foodbar
Stadsplein 52
1181 ZM Amstelveen
020 - 760 53 55
www.dayfoodbar.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.