Daan Kroone [Beeld: AmstelveenZ]

Stadshart Horeca Hits (4): Borrelplank & Cava van Day Foodbar

Amstelveen - De horeca is weer volop open en AmstelveenZ.nl presenteert in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze vierde aflevering: de heerlijke borrelplanken vol met mediterraanse hapjes van Day Foodbar, gecombineerd met de enige echte cava van CavaTaria.

Day Foodbar behoeft nauwelijks introductie. De immer enthousiaste eigenaar Daan Kroone zette met zijn eigentijds ingerichte zaak enkele jaren geleden al een nieuwe standaard voor Amstelveen: hip en gezellig dankzij die heerlijke mediterrane invloeden: en dat gewoon in het Stadshart.

Visitekaartje

Voor veel Amstelveners is Day een echte favoriet. Natuurlijk werd ook Day zwaar getroffen door de coronacrisis, maar Daan heeft geen moment stilgezeten (sowieso is stilzitten niet zijn beste eigenschap) en probeerde hij daar waar het kon te improviseren. Hij vindt het geweldig dat alles nu weer open is en dat zijn team weer de terrassen kan bestormen. ‘De dames van Day zijn ons visitekaartje,’ zegt Daan trots.

team_day.jpg

Het vergrote terras van Day is een echte zomerse hotspot. Je kan er gezellig in de schaduw zitten onder de fraai gespannen tentdoeken, of je kiest een zitplek op het vlonderterras dat is aangelegd op de Stadspleinfontein.

Cavataria

Enkele echte bestsellers van Day zijn de geliefde borrelplanken met wisselende en uiterst smaakvolle mediterraanse hapjes voor 2 personen: Il Ripiano staat bovenaan de kaart en is een langlopende hit, maar ook de vegetarische versie (Il Veggiano) is bijzonder in trek. Gecombineerd met de heerlijke huiscava van ‘CavaTaria’ (de andere zaak van Daan Kroone in Amsterdam Zuid, ook een tip als u daar in de buurt bent) voelt een bezoekje aan Day als een echte traktatie.

Day Foodbar biedt natuurlijk nog veel meer: strijk er gerust neer ‘and have a great day!’

Day Foodbar
Stadsplein 52
1181 ZM Amstelveen
020 - 760 53 55
www.dayfoodbar.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Politiek gisteren 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport gisteren 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.