Teun (Tonny) van Nieuwenhuijsen van Popov

Stadshart Horeca Hits (5): Club Sandwich Pastrami van Popov

Amstelveen - Sinds de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze vijfde aflevering: de geweldige broodjes en club sandwiches van Popov die al vele harten hebben veroverd.

Twintig jaar lang zit Popov al op het Stadshart, waarvan de laatste zeventien jaar op de hoek van het Stadsplein (daarvoor 3 jaar tegenover C&A). Er zullen bijzonder weinig Amstelveners zijn die Popov niet kennen, want eigenaar Teun (of liever Tonny) van Nieuwenhuijsen heeft een enorme fanbase opgebouwd door jarenlang steevast de lekkerste lunches te serveren.

Klanten direct weer terug

Een ding is duidelijk sinds de horeca weer open is: de klanten zijn Popov niet vergeten en kwamen direct na de heropening weer ouderwets in drommen (maar op afstand natuurlijk) naar de favoriete horecazaak. Bij de voorzichtige terrasheropening eerder dit voorjaar zaten ze zelfs in de stromende regen onder de parasols. ‘Dat deed ons goed,’ zegt Tonny. ‘We zijn toch bijna 7 maanden dicht geweest en daarvoor ook nog 3 maanden. ‘Maar sinds de heropening draait het geweldig. Het is prachtig om iedereen weer te zien, zegt Tonny.

Naam gemaakt

Dat het gelijk lekker loopt (ondanks dat er door de 1,5-meter afstand nog minder stoelen staan dan normaal) is natuurlijk niet zo gek, want de broodjes, salades en sapjes van Popov hebben door de jaren heen enorme naam gemaakt. Een van de echte hardlopers is de Club Sandwich Pastrami, even gegrild op de plaat en gegarneerd met huisgemaakte mosterdsaus, augurk en tomaat. Een pareltje van een lunch, maar dat geldt in feite voor alle gerechten op de geweldige lunchkaart.

Terrasuitbreiding

De terrasuitbreiding op de Stadspleinfontein is volgens Tonny ook een enorme aanwinst. Hij was in oktober vorig jaar een van de trekkers van het manifest om de lokale horeca uit de misère te helpen. Dat leidde uiteindelijk mede tot een stimuleringsfonds, waardoor een fraai terras kon worden aangelegd op de fontein.

Tonny stak samen met andere horecaondernemers de koppen bij elkaar en het extra terras dat gedeeld wordt door vier horecazaken brengt veel meer levendigheid. ‘Het is echt een perfecte manier om extra omzet te genereren. Het ziet er op zonnige dagen bovendien heel gezellig uit met allerlei parasolkleuren. Om het op z’n Amsterdams te zeggen: het ‘poremt’ beter’, lacht Tonny.

De vriendelijke Tonny is ondanks de tegenslagen in de afgelopen anderhalf jaar bijzonder positief gestemd. Misschien is Popov zelfs nóg een stukje beter dan de zaak al was. ‘Je wordt door de crisis ook inventiever en scherper. We zitten momenteel weer goed in de wedstrijd en daar zijn we heel blij mee. Ik wil vooral ook al onze gasten bedanken dat ze ons direct weer zo goed weten te vinden!’

Popov
Stadsplein 18
1181 ZM Amstelveen
020 – 453 60 25
www.popov.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.