Teun (Tonny) van Nieuwenhuijsen van Popov

Stadshart Horeca Hits (5): Club Sandwich Pastrami van Popov

Amstelveen - Sinds de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze vijfde aflevering: de geweldige broodjes en club sandwiches van Popov die al vele harten hebben veroverd.

Twintig jaar lang zit Popov al op het Stadshart, waarvan de laatste zeventien jaar op de hoek van het Stadsplein (daarvoor 3 jaar tegenover C&A). Er zullen bijzonder weinig Amstelveners zijn die Popov niet kennen, want eigenaar Teun (of liever Tonny) van Nieuwenhuijsen heeft een enorme fanbase opgebouwd door jarenlang steevast de lekkerste lunches te serveren.

Klanten direct weer terug

Een ding is duidelijk sinds de horeca weer open is: de klanten zijn Popov niet vergeten en kwamen direct na de heropening weer ouderwets in drommen (maar op afstand natuurlijk) naar de favoriete horecazaak. Bij de voorzichtige terrasheropening eerder dit voorjaar zaten ze zelfs in de stromende regen onder de parasols. ‘Dat deed ons goed,’ zegt Tonny. ‘We zijn toch bijna 7 maanden dicht geweest en daarvoor ook nog 3 maanden. ‘Maar sinds de heropening draait het geweldig. Het is prachtig om iedereen weer te zien, zegt Tonny.

Naam gemaakt

Dat het gelijk lekker loopt (ondanks dat er door de 1,5-meter afstand nog minder stoelen staan dan normaal) is natuurlijk niet zo gek, want de broodjes, salades en sapjes van Popov hebben door de jaren heen enorme naam gemaakt. Een van de echte hardlopers is de Club Sandwich Pastrami, even gegrild op de plaat en gegarneerd met huisgemaakte mosterdsaus, augurk en tomaat. Een pareltje van een lunch, maar dat geldt in feite voor alle gerechten op de geweldige lunchkaart.

Terrasuitbreiding

De terrasuitbreiding op de Stadspleinfontein is volgens Tonny ook een enorme aanwinst. Hij was in oktober vorig jaar een van de trekkers van het manifest om de lokale horeca uit de misère te helpen. Dat leidde uiteindelijk mede tot een stimuleringsfonds, waardoor een fraai terras kon worden aangelegd op de fontein.

Tonny stak samen met andere horecaondernemers de koppen bij elkaar en het extra terras dat gedeeld wordt door vier horecazaken brengt veel meer levendigheid. ‘Het is echt een perfecte manier om extra omzet te genereren. Het ziet er op zonnige dagen bovendien heel gezellig uit met allerlei parasolkleuren. Om het op z’n Amsterdams te zeggen: het ‘poremt’ beter’, lacht Tonny.

De vriendelijke Tonny is ondanks de tegenslagen in de afgelopen anderhalf jaar bijzonder positief gestemd. Misschien is Popov zelfs nóg een stukje beter dan de zaak al was. ‘Je wordt door de crisis ook inventiever en scherper. We zitten momenteel weer goed in de wedstrijd en daar zijn we heel blij mee. Ik wil vooral ook al onze gasten bedanken dat ze ons direct weer zo goed weten te vinden!’

Popov
Stadsplein 18
1181 ZM Amstelveen
020 – 453 60 25
www.popov.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.