Teun (Tonny) van Nieuwenhuijsen van Popov

Stadshart Horeca Hits (5): Club Sandwich Pastrami van Popov

Amstelveen - Sinds de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze vijfde aflevering: de geweldige broodjes en club sandwiches van Popov die al vele harten hebben veroverd.

Twintig jaar lang zit Popov al op het Stadshart, waarvan de laatste zeventien jaar op de hoek van het Stadsplein (daarvoor 3 jaar tegenover C&A). Er zullen bijzonder weinig Amstelveners zijn die Popov niet kennen, want eigenaar Teun (of liever Tonny) van Nieuwenhuijsen heeft een enorme fanbase opgebouwd door jarenlang steevast de lekkerste lunches te serveren.

Klanten direct weer terug

Een ding is duidelijk sinds de horeca weer open is: de klanten zijn Popov niet vergeten en kwamen direct na de heropening weer ouderwets in drommen (maar op afstand natuurlijk) naar de favoriete horecazaak. Bij de voorzichtige terrasheropening eerder dit voorjaar zaten ze zelfs in de stromende regen onder de parasols. ‘Dat deed ons goed,’ zegt Tonny. ‘We zijn toch bijna 7 maanden dicht geweest en daarvoor ook nog 3 maanden. ‘Maar sinds de heropening draait het geweldig. Het is prachtig om iedereen weer te zien, zegt Tonny.

Naam gemaakt

Dat het gelijk lekker loopt (ondanks dat er door de 1,5-meter afstand nog minder stoelen staan dan normaal) is natuurlijk niet zo gek, want de broodjes, salades en sapjes van Popov hebben door de jaren heen enorme naam gemaakt. Een van de echte hardlopers is de Club Sandwich Pastrami, even gegrild op de plaat en gegarneerd met huisgemaakte mosterdsaus, augurk en tomaat. Een pareltje van een lunch, maar dat geldt in feite voor alle gerechten op de geweldige lunchkaart.

Terrasuitbreiding

De terrasuitbreiding op de Stadspleinfontein is volgens Tonny ook een enorme aanwinst. Hij was in oktober vorig jaar een van de trekkers van het manifest om de lokale horeca uit de misère te helpen. Dat leidde uiteindelijk mede tot een stimuleringsfonds, waardoor een fraai terras kon worden aangelegd op de fontein.

Tonny stak samen met andere horecaondernemers de koppen bij elkaar en het extra terras dat gedeeld wordt door vier horecazaken brengt veel meer levendigheid. ‘Het is echt een perfecte manier om extra omzet te genereren. Het ziet er op zonnige dagen bovendien heel gezellig uit met allerlei parasolkleuren. Om het op z’n Amsterdams te zeggen: het ‘poremt’ beter’, lacht Tonny.

De vriendelijke Tonny is ondanks de tegenslagen in de afgelopen anderhalf jaar bijzonder positief gestemd. Misschien is Popov zelfs nóg een stukje beter dan de zaak al was. ‘Je wordt door de crisis ook inventiever en scherper. We zitten momenteel weer goed in de wedstrijd en daar zijn we heel blij mee. Ik wil vooral ook al onze gasten bedanken dat ze ons direct weer zo goed weten te vinden!’

Popov
Stadsplein 18
1181 ZM Amstelveen
020 – 453 60 25
www.popov.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Politiek gisteren 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport gisteren 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.