Stadshart Horeca Hits (7): specials van stadscafé De Pannenkoek

Amstelveen - Sinds de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze zevende aflevering: de specials van stadscafé De Pannenkoek.

 Sinds de vrolijke Niels Righarts en Mariët Vaneveld in 2018 de deuren van hun horecaparadijsje vol lekkernijen opende kwam er echt leven in de brouwerij aan het Buitenplein: mensen waren van meet af aan dolenthousiast over de komst van de warm ingerichte en knusse zaak, die feitelijk alles biedt wat mensen lekker vinden en logischerwijs vanaf dag 1 liep als een trein.

Niet uit het veld geslagen

De coronaperiode verstoorde voor even de zo succesvol begonnen horecadroom van het tweetal, maar de immer positief gestemde Mariët en Niels lieten zich niet uit het veld slaan en zijn weer helemaal in hun nopjes. ‘Het is zo fijn weer aan de slag te zijn. We krijgen ook veel positieve reacties op het grotere terras,‘ zegt Niels. Inderdaad, het ruimere terras aan de zijkant van de zaak doet bijzonder gezellig aan en het nodigt zeker op een zonnige dag nog meer uit om er neer te strijken: het lijkt wel alsof je op vakantie bent als je eenmaal aan een van de tafels zit.

Ontbijt, lunch, diner

En je kan je kan er van ontbijt, lunch tot diner je lol op met de vele geweldige gerechten op de kaart. Wat deze zaak zo uniek maakt: je kan er terecht voor diverse guilty pleasures waar velen ‘s nachts nog voor zouden opstaan. Wie denkt dat er alleen pannenkoeken worden geserveerd bij het geliefde stadscafé, komt namelijk bedrogen uit: knapperige huisgemaakte tosti’s, kroketten op brood van Oma Bobs, ovenverse croissants, een uitgebreide borrelplank of misschien wel een heerlijke appeltaartpunt met de beste koffie of thee behoren tot het assortiment.

We zeiden het al: alles wat mensen doorgaans lekker vinden en als een traktatie zien is hier in de beste kwaliteit te krijgen. Wil je het met calorieën  misschien net een tikje rustiger aan doen dan zijn de gezonde en rijk gevulde wraps echt een aanrader.

Hele en halve pannenkoeken

Natuurlijk zijn de (naar keus te beleggen) smaakvolle en versgebakken pannenkoeken de hit vanaf dag 1. Bestel een van de specials en laat je verleiden door de vele toppings: van de zoete snoet tot aan de hartige harrie, de pannenkoekenkaart biedt een grote variëteit. ‘De pannenkoek met Hollandse aardbeien en slagroom doet het altijd goed’, zegt een stralende Mariët.

stadscafe_de_pannenkoek.jpg

‘Er kunnen zowel halve als hele pannenkoek worden besteld, zodat een pannenkoek ook een mooi lunchgerecht is. Veel van onze gasten bestellen in de ochtend en de middag een halve pannenkoek (kan met alle toppings belegd worden) en in de avond een hele pannenkoek als maaltijd’, zegt Mariët.

Onbeperkt

Je kan zelfs voor 12,95 per persoon onbeperkt je buik(je) vol eten met pannenkoeken: ideaal voor het gezin. Ook een tip, de pannenkoek-to-go: bestel aan de bar en neem ‘m simpelweg mee in het vuistje met een bakkie heerlijke koffie!

Wat zeker ook niet onvermeld mag blijven: het personeel is al even enthousiast en vriendelijk als de eigenaren. Dus op naar stadscafé De Pannenkoek!

Stadscafé De Pannenkoek | Buitenplein 79| 1181 ZE Amstelveen 020 – 854 59 70
reserveren@stadscafedepannenkoek.nl | l www.stadscafedepannenkoek.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.