Stadshart Horeca Hits (7): specials van stadscafé De Pannenkoek

Amstelveen - Sinds de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze zevende aflevering: de specials van stadscafé De Pannenkoek.

 Sinds de vrolijke Niels Righarts en Mariët Vaneveld in 2018 de deuren van hun horecaparadijsje vol lekkernijen opende kwam er echt leven in de brouwerij aan het Buitenplein: mensen waren van meet af aan dolenthousiast over de komst van de warm ingerichte en knusse zaak, die feitelijk alles biedt wat mensen lekker vinden en logischerwijs vanaf dag 1 liep als een trein.

Niet uit het veld geslagen

De coronaperiode verstoorde voor even de zo succesvol begonnen horecadroom van het tweetal, maar de immer positief gestemde Mariët en Niels lieten zich niet uit het veld slaan en zijn weer helemaal in hun nopjes. ‘Het is zo fijn weer aan de slag te zijn. We krijgen ook veel positieve reacties op het grotere terras,‘ zegt Niels. Inderdaad, het ruimere terras aan de zijkant van de zaak doet bijzonder gezellig aan en het nodigt zeker op een zonnige dag nog meer uit om er neer te strijken: het lijkt wel alsof je op vakantie bent als je eenmaal aan een van de tafels zit.

Ontbijt, lunch, diner

En je kan je kan er van ontbijt, lunch tot diner je lol op met de vele geweldige gerechten op de kaart. Wat deze zaak zo uniek maakt: je kan er terecht voor diverse guilty pleasures waar velen ‘s nachts nog voor zouden opstaan. Wie denkt dat er alleen pannenkoeken worden geserveerd bij het geliefde stadscafé, komt namelijk bedrogen uit: knapperige huisgemaakte tosti’s, kroketten op brood van Oma Bobs, ovenverse croissants, een uitgebreide borrelplank of misschien wel een heerlijke appeltaartpunt met de beste koffie of thee behoren tot het assortiment.

We zeiden het al: alles wat mensen doorgaans lekker vinden en als een traktatie zien is hier in de beste kwaliteit te krijgen. Wil je het met calorieën  misschien net een tikje rustiger aan doen dan zijn de gezonde en rijk gevulde wraps echt een aanrader.

Hele en halve pannenkoeken

Natuurlijk zijn de (naar keus te beleggen) smaakvolle en versgebakken pannenkoeken de hit vanaf dag 1. Bestel een van de specials en laat je verleiden door de vele toppings: van de zoete snoet tot aan de hartige harrie, de pannenkoekenkaart biedt een grote variëteit. ‘De pannenkoek met Hollandse aardbeien en slagroom doet het altijd goed’, zegt een stralende Mariët.

stadscafe_de_pannenkoek.jpg

‘Er kunnen zowel halve als hele pannenkoek worden besteld, zodat een pannenkoek ook een mooi lunchgerecht is. Veel van onze gasten bestellen in de ochtend en de middag een halve pannenkoek (kan met alle toppings belegd worden) en in de avond een hele pannenkoek als maaltijd’, zegt Mariët.

Onbeperkt

Je kan zelfs voor 12,95 per persoon onbeperkt je buik(je) vol eten met pannenkoeken: ideaal voor het gezin. Ook een tip, de pannenkoek-to-go: bestel aan de bar en neem ‘m simpelweg mee in het vuistje met een bakkie heerlijke koffie!

Wat zeker ook niet onvermeld mag blijven: het personeel is al even enthousiast en vriendelijk als de eigenaren. Dus op naar stadscafé De Pannenkoek!

Stadscafé De Pannenkoek | Buitenplein 79| 1181 ZE Amstelveen 020 – 854 59 70
reserveren@stadscafedepannenkoek.nl | l www.stadscafedepannenkoek.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.