Stadshart Horeca Hits (7): specials van stadscafé De Pannenkoek

Amstelveen - Sinds de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In deze zevende aflevering: de specials van stadscafé De Pannenkoek.

 Sinds de vrolijke Niels Righarts en Mariët Vaneveld in 2018 de deuren van hun horecaparadijsje vol lekkernijen opende kwam er echt leven in de brouwerij aan het Buitenplein: mensen waren van meet af aan dolenthousiast over de komst van de warm ingerichte en knusse zaak, die feitelijk alles biedt wat mensen lekker vinden en logischerwijs vanaf dag 1 liep als een trein.

Niet uit het veld geslagen

De coronaperiode verstoorde voor even de zo succesvol begonnen horecadroom van het tweetal, maar de immer positief gestemde Mariët en Niels lieten zich niet uit het veld slaan en zijn weer helemaal in hun nopjes. ‘Het is zo fijn weer aan de slag te zijn. We krijgen ook veel positieve reacties op het grotere terras,‘ zegt Niels. Inderdaad, het ruimere terras aan de zijkant van de zaak doet bijzonder gezellig aan en het nodigt zeker op een zonnige dag nog meer uit om er neer te strijken: het lijkt wel alsof je op vakantie bent als je eenmaal aan een van de tafels zit.

Ontbijt, lunch, diner

En je kan je kan er van ontbijt, lunch tot diner je lol op met de vele geweldige gerechten op de kaart. Wat deze zaak zo uniek maakt: je kan er terecht voor diverse guilty pleasures waar velen ‘s nachts nog voor zouden opstaan. Wie denkt dat er alleen pannenkoeken worden geserveerd bij het geliefde stadscafé, komt namelijk bedrogen uit: knapperige huisgemaakte tosti’s, kroketten op brood van Oma Bobs, ovenverse croissants, een uitgebreide borrelplank of misschien wel een heerlijke appeltaartpunt met de beste koffie of thee behoren tot het assortiment.

We zeiden het al: alles wat mensen doorgaans lekker vinden en als een traktatie zien is hier in de beste kwaliteit te krijgen. Wil je het met calorieën  misschien net een tikje rustiger aan doen dan zijn de gezonde en rijk gevulde wraps echt een aanrader.

Hele en halve pannenkoeken

Natuurlijk zijn de (naar keus te beleggen) smaakvolle en versgebakken pannenkoeken de hit vanaf dag 1. Bestel een van de specials en laat je verleiden door de vele toppings: van de zoete snoet tot aan de hartige harrie, de pannenkoekenkaart biedt een grote variëteit. ‘De pannenkoek met Hollandse aardbeien en slagroom doet het altijd goed’, zegt een stralende Mariët.

stadscafe_de_pannenkoek.jpg

‘Er kunnen zowel halve als hele pannenkoek worden besteld, zodat een pannenkoek ook een mooi lunchgerecht is. Veel van onze gasten bestellen in de ochtend en de middag een halve pannenkoek (kan met alle toppings belegd worden) en in de avond een hele pannenkoek als maaltijd’, zegt Mariët.

Onbeperkt

Je kan zelfs voor 12,95 per persoon onbeperkt je buik(je) vol eten met pannenkoeken: ideaal voor het gezin. Ook een tip, de pannenkoek-to-go: bestel aan de bar en neem ‘m simpelweg mee in het vuistje met een bakkie heerlijke koffie!

Wat zeker ook niet onvermeld mag blijven: het personeel is al even enthousiast en vriendelijk als de eigenaren. Dus op naar stadscafé De Pannenkoek!

Stadscafé De Pannenkoek | Buitenplein 79| 1181 ZE Amstelveen 020 – 854 59 70
reserveren@stadscafedepannenkoek.nl | l www.stadscafedepannenkoek.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Politiek gisteren 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport gisteren 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.