Ken Claes, General manager - Tokyo Ramen Takeichi

Stadshart Horeca Hits (8): Proef authentiek Japan bij Tokyo Ramen Takeichi

Amstelveen - De horeca is weer volop open en AmstelveenZ.nl presenteert in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit horecazaken in en rond het Stadshart. In achtste aflevering: de voortreffelijke én gezonde Ramen evenals de heerlijke bijgerechten zorgen voor een unieke Japanse ervaring.

Van concept tot succes
Hoewel sushi ongekend populair is in Nederland, verkrijgt het Japanse gerecht ‘ramen’ ook steeds meer bekendheid. ‘En dat is eigenlijk heel logisch’, zegt Ken Claes (general manager van Tokyo Ramen Takeichi). Hij legt uit dat het gerecht veelvuldiger wordt gegeten in Japan dan sushi.

De ondernemer met zowel Japanse als Belgische roots groeide hij op in Japan en Europa. Hij vertelt hoe het allemaal begon: ‘Ik studeerde in Frankfurt en werkte in een zeer succesvol restaurant dat ramen serveerde. Ik zag heel veel potentie om ramen echt op de (menu)kaart te zetten in Europa. Eenmaal terug in Japan heb ik de eigenaar van Takeichi overtuigd met mij mee te gaan naar Europa. Takeichi is een Japans merk dat de allerlekkerste ramen bereidt volgens geheim recept. Ik wilde niets liever dan Europa kennis laten maken met de overheerlijke ramen! Samen met Takeichi ben ik toen een restaurant gestart in Amsterdam.’

Dat het een succesformule is, blijkt wel uit de groeiende populariteit. Al snel volgde een tweede restaurant in Amsterdam en sinds 2018 nu ook in Amstelveen. ‘Er is een grote populatie Japanse gezinnen en expats in Amstelveen. En we vinden het leuk om een zeer divers publiek aan te spreken met ons authentieke concept. Mensen zijn dol op nieuwe dingen ontdekken en met name in Nederland.’

Rijke smaak
Ken legt uit dat het gerecht ramen normaal gesproken bereid wordt met varkensvlees. ‘Onze ramen wordt gemaakt van kip volgens geheim recept. We stoven het vele uren en daarmee verkrijgen we de heerlijke rijke smaak. Het is een voortreffelijk en gezond gerecht. Maar ook voor de vegetariër hebben onze koks een heerlijke bouillon ontwikkeld.’

De enthousiaste ondernemer vertelt dat de coronatijd een enorme leercurve was. ‘We wilden die periode graag positief benaderen en hebben ons uiterste best gedaan met take away en bezorgen. Iets was zeldzaam is, aangezien het ramen gerecht zich niet echt leent voor afhaal en bezorgen. In Japan doen we dit bijvoorbeeld absoluut niet. Maar we gingen niet bij de pakken neerzetten en hebben vervolgens een manier ontwikkeld om onze gerechten te laten bezorgen en af te halen. En dit zullen we blijven doen voor onze klanten’, zegt Ken trots.  

Divers publiek
Ken vertelt enorm blij te zijn met het vernieuwde terras op het Stadsplein. ‘Dankzij het grote terras zijn we veel zichtbaarder geworden op het Stadsplein. We kunnen nu veel meer mensen plaatsen én we merken dat we een veel breder publiek aanspreken.’

Voor een echte Japanse culinaire ervaring nodigt Ken u van harte uit om het menu te komen proeven welke bestaat uit heerlijke, authentieke gerechten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.