James met de befaamde noodle soep en de home made ice-tea

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.

Saigon Càphê is sinds 2017 aan het Stadsplein 12 gevestigd. Manager James Chin straalt van de energie nu de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld en de terrassen met de zomerse temperaturen weer ouderwets vol zitten. Het terras bruist en het personeel serveert er lustig op los. ‘Dit voelt echt heel goed,’ zegt hij.

Pho noodle soep

Heel veel van de gasten van de fraai ingerichte horeca-gelegenheid komen voor de zeer befaamde Pho noodle soep, de absolute bestseller waar je nauwelijks nee tegen kunt zeggen.  e run op de kleurrijke verse noodle soep, in tal van variaties te verkrijgen (kip, vis, vlees) is meer dan terecht: de soep is uitzonderlijk rijk gevuld en met de bij geserveerde kruiden en pepers zo pittig te maken als de gast zelf wil.

De gasten van Saigon Càphê zijn er verzot op, ongeacht uit welk land ze komen. Want de gasten komen uit alle landen van de wereld. ‘Letterlijk’, zegt James. ‘Koreanen, Japanners, Indiërs, Nederlanders. Zeker de Indonesische/Indische gasten weten ons goed te vinden.’

Iced Tea

Een andere (zomerse) aanrader die gretig in trek is, is de zelfgemaakte iced-tea van Saigon Càphê. Maar pas op, hij is verslavend. Of je nu de strawberry of lemon grass-variant neemt: het zijn verfrissende smaakexplosies waar je niet genoeg van kunt krijgen.

James is blij dat hij de favoriete gerechten weer kan serveren en is zijn grote internationale klantenkring onnoemelijk dankbaar dat ze Saigon Càphê (dat ook twee filialen in Amsterdam heeft) tijdens de langdurige lockdown bleven steunen door gebruik te maken van de Take Away & Delivery-mogelijkheden. ‘Geweldig, ze staken ons echt een hart onder de riem en dat helpt je erdoor heen,’ zegt James. ‘Natuurlijk is iedereen weer welkom!’

Saigon Càphê
Stadsplein 12
Amstelveen
Tel: 020-895 0368
www.saigoncaphe.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.