James met de befaamde noodle soep en de home made ice-tea

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.

Saigon Càphê is sinds 2017 aan het Stadsplein 12 gevestigd. Manager James Chin straalt van de energie nu de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld en de terrassen met de zomerse temperaturen weer ouderwets vol zitten. Het terras bruist en het personeel serveert er lustig op los. ‘Dit voelt echt heel goed,’ zegt hij.

Pho noodle soep

Heel veel van de gasten van de fraai ingerichte horeca-gelegenheid komen voor de zeer befaamde Pho noodle soep, de absolute bestseller waar je nauwelijks nee tegen kunt zeggen.  e run op de kleurrijke verse noodle soep, in tal van variaties te verkrijgen (kip, vis, vlees) is meer dan terecht: de soep is uitzonderlijk rijk gevuld en met de bij geserveerde kruiden en pepers zo pittig te maken als de gast zelf wil.

De gasten van Saigon Càphê zijn er verzot op, ongeacht uit welk land ze komen. Want de gasten komen uit alle landen van de wereld. ‘Letterlijk’, zegt James. ‘Koreanen, Japanners, Indiërs, Nederlanders. Zeker de Indonesische/Indische gasten weten ons goed te vinden.’

Iced Tea

Een andere (zomerse) aanrader die gretig in trek is, is de zelfgemaakte iced-tea van Saigon Càphê. Maar pas op, hij is verslavend. Of je nu de strawberry of lemon grass-variant neemt: het zijn verfrissende smaakexplosies waar je niet genoeg van kunt krijgen.

James is blij dat hij de favoriete gerechten weer kan serveren en is zijn grote internationale klantenkring onnoemelijk dankbaar dat ze Saigon Càphê (dat ook twee filialen in Amsterdam heeft) tijdens de langdurige lockdown bleven steunen door gebruik te maken van de Take Away & Delivery-mogelijkheden. ‘Geweldig, ze staken ons echt een hart onder de riem en dat helpt je erdoor heen,’ zegt James. ‘Natuurlijk is iedereen weer welkom!’

Saigon Càphê
Stadsplein 12
Amstelveen
Tel: 020-895 0368
www.saigoncaphe.nl

Dit betreft een partner-bijdrage in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen om de horeca in het Stadshart te promoten na de langdurige lockdown


Meer nieuws

Algemeen 26 mei 2023 16:11

Bedrijfspand Veilmeesterweg Amstelveen opnieuw doelwit: rolluik opgeblazen

Amstelveen - In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 blijkt bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen - dat al twee keer eerder werd beschoten - een explosief af te zijn gegaan, waarbij het pand beschadigd raakte. Dat meldt de politie vandaag in de hoop dat mensen die meer weten over de kwestie zich willen melden.

Algemeen 26 mei 2023 11:22

Speciaal getrainde wijkboa’s van start in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente zet vanaf deze week in diverse Amstelveense gebieden speciaal getrainde wijkboa's in, als aanvulling op het overbelaste politiekorps. De specifiek getrainde wijkboa's worden aanvullend op de wijkagenten de ogen & oren van de wijk om zo de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

112 26 mei 2023 09:12

Auto over de kop op de A9

Amstelveen - Op de A9 bij Amstelveen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto over de kop geslagen na een botsing tegen een scheidingswand. Er waren geen andere automobilisten bij betrokken.