Mini-replica van het beroemde beeld Het Zwijntje

Stadshart overweegt mini-replica van beeld Het Zwijntje opnieuw in productie te nemen

Amstelveen - Het winkelcentrum-management van Stadshart Amstelveen overweegt de al eens eerder uitgebrachte mini-replica van het beroemde Amstelveense beeld 'Het Zwijntje' opnieuw in productie te nemen.

De eerste serie van de replica-Zwijntjes, naar het beroemde beeld van kunstenaar Karel Pelgrom, werden in 2017 gemaakt in gelimiteerde oplage. In 2019 waren de mini-Zwijntjes korte tijd te koop in het winkelcentrum. De mini-Zwijntjes gingen toen als warme broodjes over de toonbank en waren in enkele dagen uitverkocht.

Vraag
Het Stadshart heeft winkelend publiek nu via social media gevraagd of er nog altijd interesse is in de mini-beeldjes. Veel Amstelveners hebben in ieder geval goede herinneringen aan het echte beeld, dat vroeger al op Plein 60 stond (voor de Hema) en de afgelopen jaren wilde avonturen beleefde voordat het beeld weer voor de HEMA in het Binnenhof belandde. Op social media wordt enthousiast gereageerd op de mogelijke komst van een nieuwe mini-serie.

De opbrengst van de verkoop van de eerste gelimiteerde oplage van de mini-Zwijntjes werd vorig jaar volledig geschonken aan het goede doel: de Nacht van het Kind. In 2019 konden de mini-Zwijntjes voor de speciale prijs van 20 euro verkregen worden. Het is nog onbekend wat de prijs wordt van de mogelijke nieuwe serie.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.