Bernadette Zevenhuizen

Stadsplein in teken van Amstelveen On Wheels

Amstelveen - Het Stadsplein in Amstelveen staat vandaag (zondag 24 september) in het teken van Amstelveen On Wheels. Alles wat rolt komt vandaag samen op het Stadsplein, van loopfiets tot funbike, van rolstoel tot BMX en stuntstep. 

Het event, georganiseerd door AmstelveenSport in het kader van de Nationale Sportweek, belooft veel spektakel.

onwheels3.jpg
Voor jong en oud is er van alles te beleven.

De officiële opening werd vanmorgen onder ideale weersomstandigheden verricht door wethouder Sport Herbert Raat. Samen met paralympisch kampioen wielrennen Daniël Abraham en wereldkampioen BMX Sietse van Berkel werd het speciaal op het Stadsplein uitgezette Dikke Banden parcours getest.on wheels1.jpg

Video's Amstelveen On Wheels

Druk op de Play Button en bekijk hieronder de start van Amstelveen On Wheels (Video: Sven Vismans, AmstelveenSport)

Bekijk deze spectaculaire demo tijdens Amstelveen On Wheels (Video: Sven Vismans, AmstelveenSport):

Voor de jonge fietsers is er volop plezier (Video: Sven Vismans, AmstelveenSport):

Vanmorgen waren ook rolstoeldansers actief. Druk op de Play button en bekijk een kort videofragment.


AmstelveenZ

Bekijk hieronder het programma van Amstelveen On Wheels.

Programma-On-Wheels-NSW23.png


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.