VLN Nieuws
112

Stadsplein toneel voor grootschalige oefening hulpdiensten: 'Explosie bij P60'

Amstelveen - Poppodium P60 aan het Stadsplein in Amstelveen was maandagavond het toneel van een grootschalige oefening van hulpdiensten. Het oefenscenario was dat zich bij P60 een explosie had voorgedaan tijdens een feest.

De oefening werd georganiseerd door de brandweer van Amstelveen. Daarnaast deden brandweercollega’s van Uithoorn en Nieuwveen mee aan de oefening. Tijdens de oefening waren er veel gewonden en moest er binnen een flinke brand geblust worden.

jIYI9TlwXiRO-VLN-Nieuws-Grootschalige-oefening-van-hulpdiensten-in-P60-Amstelveen-10.jpg
Foto's: VLN Nieuws

Ook moesten veel ‘feestgangers’ worden opgevangen en medisch behandeld worden.  Op straat werden diverse mensen geholpen door hulpverleners en er werd zelfs iemand gereanimeerd. Omstanders bij het incident, allemaal figuranten, moesten door agenten op afstand worden gehouden, waarbij uiteindelijk zelfs aanhoudingen zijn verricht. 

khMneG9PAuIb-VLN-Nieuws-Grootschalige-oefening-van-hulpdiensten-in-P60-Amstelveen-13.jpg

BHV

Voor de BHV-ers van P60 een goed moment om hun procedures en vaardigheden te oefenen. Het pand was snel ontruimd en de BHV-ers (medewerkers van P60) ondersteunden de hulpdiensten goed.  Bij de oefening sloot ook de ambulance aan en trainden politiestudenten mee.

COPI

Uniek was ook de komst van een COPI (Commando Plaats Incident) waarbij leidinggevenden van alle hulpdiensten gezamenlijk de aanpak van het incident bespreken. Ook voor hun was het een uitdagend scenario om te beoefenen. 
Alle slachtoffers waren uiteindelijk snel gered en de brand was vlot onder controle. Na afloop zijn tijdens de evaluatie alle leerpunten met elkaar besproken. De oefenleiding kijkt terug op een zeer geslaagde oefening.

Eerder dit jaar werd ook geoefend op het Stadsplein: toen trainde de politie een extreem geweldscenario in de BIbliotheek.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.