AmstelveenSport

Stadsplein verandert zes dagen lang in tropisch strandparadijs: Amstelveen Beach

Amstelveen - Het Stadsplein in Amstelveen zal tussen zaterdag 17 en donderdag 22 juni worden omgetoverd tot een groot sportief en tropisch strand voor het evenement Amstelveen Beach, georganiseerd door AmstelveenSport.

Het plein zal worden volgestort met duizenden kubieke meters zand en veranderen in een tropisch beachparadijs; echte palmbomen maken de sfeer helemaal compleet.   

GA NAAR HET PROGRAMMA

Opening

Op vier beachcourts worden toernooien van diverse beachsporten gespeeld, demo's gegeven en clinics voor scholen gehouden. Dit grootse sportevent gaat zaterdag 17 juni om 11:00 uur van start, de officiële opening is om 12:00 uur met een beachvolleybalwedstrijd tussen een team gevormd door Burgemeester Tjapko Poppens en wethouders & raadsleden en een team bestaande uit het Management Team van AmstelveenSport. 

Sport Experience en Kidsfestival

Zaterdag vindt naast de diverse beachsporten de hele dag de Sport Experience plaats. Amstelveense sportverenigingen presenteren zich: zien, beleven en meedoen staat centraal. Verenigingen geven clinics en demo's op het podium, het zand van de beachcourts en een speciaal neerlegde sportvloer. Iedereen kan meedoen en zijn of haar sport ontdekken.

Zondag begint de dag op het zand om 10:00 uur met de BuentingSport Beach Bootcamp. Onder leiding van de trainers van BuentingSport en de buurtsportcoaches van AmstelveenSport wordt er met blote voeten gesport op het zand. Iedereen kan meedoen, de oefeningen worden aangepast naar niveau en leeftijd. Het kidsfestival gaat zondag om 11:00 van start. Op en rondom de beachcourts kunnen kinderen deelnemen aan diverse (sport)activiteiten. Zo staan er bijvoorbeeld diverse luchtkussens, is de Beweegbus aanwezig, kunnen kinderen geschminkt worden, komt een ballonnenclown langs en is er een Meet & Greet met figuren uit Tv-series. Zondagmiddag strijden topdivisie teams in een beachvolleybal toernooi. Kom kijken en geniet van dit topsportevenement. 

Bedrijven en horeca toernooi

Maandag tot en met donderdag vormen overdag de beachcourts het toneel voor beachsport clinics voor maar liefst 1.200 leerlingen van Amstelveense scholen. Maandagavond vanaf half zeven laat de Amstelveense Horeca zich van zijn sportiefste kant zien tijdens een beachvolleybaltoernooi. Medewerkers maar ook stamgasten van cafés, hotels en restaurants vormen een team en gaan met elkaar de strijd aan op het zand.

Gezelligheid staat voorop. Dit alles onder het genot van tropische muziek. Moedig de teams aan en zie wie er Horeca Beach Kampioen van Amstelveen wordt. Dinsdag maken bedrijven uit Amstelveen de avond tot een grootst beachvolleybal feest. In teams bestaande uit collega's, vrienden en familie wordt er in diverse rondes tegen elkaar gespeeld. Kom kijken en zie welk bedrijf zich na de finale rond half tien, Bedrijven Beachvolleybal Kampioen van Amstelveen mag noemen.
 
Niet alleen spelers, maar ook toeschouwers kunnen met hun voeten in het zand. Het terras van Amstelveen Beach bevindt zich uiteraard op het zand. Geniet hier in tropische sferen tijdens het kijken naar de diverse beachsporten van een hapje en een drankje.    

Voor het volledige programma zie: https://amstelveenbeach.nl/


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.