AmstelveenSport

Stadsplein verandert zes dagen lang in tropisch strandparadijs: Amstelveen Beach

Amstelveen - Het Stadsplein in Amstelveen zal tussen zaterdag 17 en donderdag 22 juni worden omgetoverd tot een groot sportief en tropisch strand voor het evenement Amstelveen Beach, georganiseerd door AmstelveenSport.

Het plein zal worden volgestort met duizenden kubieke meters zand en veranderen in een tropisch beachparadijs; echte palmbomen maken de sfeer helemaal compleet.   

GA NAAR HET PROGRAMMA

Opening

Op vier beachcourts worden toernooien van diverse beachsporten gespeeld, demo's gegeven en clinics voor scholen gehouden. Dit grootse sportevent gaat zaterdag 17 juni om 11:00 uur van start, de officiële opening is om 12:00 uur met een beachvolleybalwedstrijd tussen een team gevormd door Burgemeester Tjapko Poppens en wethouders & raadsleden en een team bestaande uit het Management Team van AmstelveenSport. 

Sport Experience en Kidsfestival

Zaterdag vindt naast de diverse beachsporten de hele dag de Sport Experience plaats. Amstelveense sportverenigingen presenteren zich: zien, beleven en meedoen staat centraal. Verenigingen geven clinics en demo's op het podium, het zand van de beachcourts en een speciaal neerlegde sportvloer. Iedereen kan meedoen en zijn of haar sport ontdekken.

Zondag begint de dag op het zand om 10:00 uur met de BuentingSport Beach Bootcamp. Onder leiding van de trainers van BuentingSport en de buurtsportcoaches van AmstelveenSport wordt er met blote voeten gesport op het zand. Iedereen kan meedoen, de oefeningen worden aangepast naar niveau en leeftijd. Het kidsfestival gaat zondag om 11:00 van start. Op en rondom de beachcourts kunnen kinderen deelnemen aan diverse (sport)activiteiten. Zo staan er bijvoorbeeld diverse luchtkussens, is de Beweegbus aanwezig, kunnen kinderen geschminkt worden, komt een ballonnenclown langs en is er een Meet & Greet met figuren uit Tv-series. Zondagmiddag strijden topdivisie teams in een beachvolleybal toernooi. Kom kijken en geniet van dit topsportevenement. 

Bedrijven en horeca toernooi

Maandag tot en met donderdag vormen overdag de beachcourts het toneel voor beachsport clinics voor maar liefst 1.200 leerlingen van Amstelveense scholen. Maandagavond vanaf half zeven laat de Amstelveense Horeca zich van zijn sportiefste kant zien tijdens een beachvolleybaltoernooi. Medewerkers maar ook stamgasten van cafés, hotels en restaurants vormen een team en gaan met elkaar de strijd aan op het zand.

Gezelligheid staat voorop. Dit alles onder het genot van tropische muziek. Moedig de teams aan en zie wie er Horeca Beach Kampioen van Amstelveen wordt. Dinsdag maken bedrijven uit Amstelveen de avond tot een grootst beachvolleybal feest. In teams bestaande uit collega's, vrienden en familie wordt er in diverse rondes tegen elkaar gespeeld. Kom kijken en zie welk bedrijf zich na de finale rond half tien, Bedrijven Beachvolleybal Kampioen van Amstelveen mag noemen.
 
Niet alleen spelers, maar ook toeschouwers kunnen met hun voeten in het zand. Het terras van Amstelveen Beach bevindt zich uiteraard op het zand. Geniet hier in tropische sferen tijdens het kijken naar de diverse beachsporten van een hapje en een drankje.    

Voor het volledige programma zie: https://amstelveenbeach.nl/


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.